ΤΟΠΙΚΑ

Αναπτύσσεται η ΑΣΠΑΙΤΕ Βόλου

αναπτύσσεται-η-ασπαιτε-βόλου-432771

Από τη νέα σχολική χρονιά οπότε και θα λειτουργήσει στις σχολικές εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού

Στην ανάδειξη του Βόλου ως ακαδημαϊκής πόλης στην Κεντρική Ελλάδα, θα συμβάλλει η ανάπτυξη της ΑΣΠΑΙΤΕ. Η σχολή από το νέο σχολικό έτος, πρόκειται να λειτουργήσει στις εγκαταστάσεις του πρώην Πολυκλαδικού, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να φιλοξενήσει τριπλάσιο αριθμό σπουδαστών και παράλληλα νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό και εάν εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας, από τον Οκτώβριο θα λειτουργήσει και πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Τη μεταστέγαση της ΑΣΠΑΙΤΕ στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού όπως επίσης και τα νέα προγράμματα που θα λειτουργήσουν, είχε ανακοινώσει την περασμένη Κυριακή στην τελετή εκδήλωσης για την απονομή τίτλων σε 69 αποφοίτους του παραρτήματος Βόλου, ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Σχολής, Ιωάννης Χρυσουλάκης.

Χθες, σε συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Βόλου, ανακοινώθηκε και επίσημα η μεταστέγαση της ΑΣΠΑΙΤΕ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο στη Ν. Ιωνία και η λειτουργία της από τέλη Σεπτεμβρίου, στο νέο της χώρο.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Σχολής στο Βόλο, Σωκράτη Σαβελίδη, τα τμήματα της ΑΣΠΑΙΤΕ θα λειτουργήσουν σε αίθουσες του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας και τα εργαστήρια στο ΣΕΚ, ενώ το μεταπτυχιακό πρόγραμμα δρομολογείται να στεγαστεί στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας. Η σχολή λειτουργεί απογευματινές ώρες και στην προοπτική φιλοξενίας της στους χώρους τους, συμφώνησαν και οι τρεις σχολικές μονάδες.

Οπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης, η μεταστέγαση της Σχολής στο κτίριο του πρώην Πολυκλαδικού, θα τριπλασιάσει τον αριθμό των σπουδαστών από 70 που είναι σήμερα σε 200 από τη νέα χρονιά, ενώ θα αυξηθούν τα τμήματα από δύο σε τέσσερα, θα λειτουργήσει νέο Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική και στον Προσανατολισμό, καθώς και -αν τελικώς εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας- και τμήμα μεταπτυχιακών σπουδών στην εκπαίδευση.

Ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, με αφορμή την ανάπτυξη της ΑΣΠΑΙΤΕ, η οποία ιδρύθηκε και λειτούργησε επί Νομαρχίας του στο Βόλο με πρωτοβουλία του νομαρχιακού συμβούλου Γ. Μπάιμπα, τόνισε ότι ο Βόλος ενισχύει τη θέση του στην ακαδημαϊκή κοινότητα και ευχήθηκε και ο νέος Δήμαρχος να ακολουθήσει την ίδια πορεία, προσελκύοντας νέα κονδύλια για τη λύση του διδακτηριακού προβλήματος.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα δήλωσε υπερήφανη για το έργο που έχει επιτελεστεί στο χώρο της εκπαίδευσης από την παρούσα δημοτική αρχή.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου