ΤΟΠΙΚΑ

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου στο Καρτάλειο Διδακτήριο

ανοίγει-ο-ασκός-του-αιόλου-στο-καρτάλε-432785

Σενάρια μεταφοράς του 1ου ΕΠΑΛ εξ ολοκλήρου στο κτίριο Αποστόλου, προκαλούν αντιδράσεις από τη διεύθυνση του σχολείου

Τον ασκό του Αιόλου, φαίνεται ότι ανοίγει ξανά στο Καρτάλειο Διδακτήριο, η απελευθέρωση χώρων στο κτίριο Αποστόλου, μετά τη μεταστέγαση μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες της ΑΣΠΑΙΤΕ, στο συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Χθες, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τη μεταστέγαση της ΑΣΠΑΙΤΕ, η Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Βόλου, Σούλα Μπαρτζιώκα, μίλησε για λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της Σχολής και επεσήμανε ότι προωθείται επίσης λύση και για την προβληματική συγκατοίκηση στο Καρτάλειο Διδακτήριο, μεταξύ του 1ου ΕΠΑΛ και του 5ου Γυμνασίου Βόλου.

«Η μεταστέγαση της ΑΣΠΑΙΤΕ, απελευθερώνει χώρους στο κτίριο Αποστόλου, όπου μπορεί να μεταφερθεί ολόκληρο το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου από τη νέα σχολική χρονιά», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπαρτζιώκα, κάνοντας λόγο για την επίλυση ενός δύσκολου και χρόνιου προβλήματος.

Φαίνεται όμως ότι για τη μεταστέγασή του το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου δεν έχει συμφωνήσει. Εδώ και χρόνια, το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου, αρνείται να εγκαταλείψει το Καρτάλειο Διδακτήριο, το οποίο αποτελεί κληρονομιά της πρώην Εμπορικής Σχολής, συνέχεια της οποίας αποτελεί το συγκεκριμένο επαγγελματικό λύκειο.

Τα σενάρια περί μεταφοράς του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου στο κτίριο Αποστόλου, προκειμένου στο Καρτάλειο να αναπτυχθεί το 5ο Γυμνάσιο Βόλου και όπως σημείωσε η κ. Μπαρτζιώκα, οι μαθητές του ΕΠΑΛ να μην αναγκάζονται να μοιράζονται σε δύο κτίρια και να διασχίζουν δρόμους προκειμένου αλλού να παρακολουθήσουν μαθήματα και αλλού τα εργαστήριά τους, φαίνεται ότι δεν βρίσκουν σύμφωνη τη διεύθυνση του επαγγελματικού Λυκείου.

«Καλοκαίρι είναι και πολλοί κάνουν όνειρα θερινής νυκτός», η πρώτη αντίδραση του διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, Νίκου Κατσαβριά, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καν ενημερωθεί για την προοπτική μεταστέγασης του σχολείου του εξ ολοκλήρου στο κτίριο Αποστόλου.

Οπως εξήγησε ο ίδιος για την πλήρη ανάπτυξη του 1ου ΕΠΑΛ Βόλου, απαιτούνται 20 αίθουσες διδασκαλίας μαζί με τα εργαστήρια, ενώ το κτίριο Αποστόλου διαθέτει μόλις 14. «Εχουμε καταστήσει σαφές κατ’ επανάληψη ότι το κτίριο Αποστόλου δεν επαρκεί για τη στέγαση του σχολείου. Το λυπηρό είναι δε ότι ουδεμία συζήτηση έγινε μαζί μας για το θέμα. Δεν θα συμπράξουμε σε ό,τι αποφασίζουν άλλοι για εμάς χωρίς εμάς. Ελπίζουμε ότι πρόκειται απλώς για παρανόηση», ανέφερε ο κ. Κατσαβριάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου