ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα για τη λειψυδρία αποφασίζει σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ

μέτρα-για-τη-λειψυδρία-αποφασίζει-σήμ-431483

Μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, αποφασίζει σήμερα η ΔΕΥΑΜΒ.

Το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης πρόκειται να συνεδριάσει στις 2 το μεσημέρι, προκειμένου να ενεργοποιήσει μια δέσμη μέτρων για την εξοικονόμηση νερού.

Στον κατάλογο των μέτρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης, περιλαμβάνεται ο περιορισμός στις βραδινές ώρες του ποτίσματος των πάρκων και των χώρων πρασίνου, η διακοπή του νερού στα σχολικά συγκροτήματα που δεν λειτουργούν τη θερινή περίοδο και η επιβολή προστίμων στους ασυνείδητους καταναλωτές που σε ημέρες καύσωνα, βγαίνουν με τα λάστιχα για το πότισμα κήπων ή για το πλύσιμο αυτοκινήτων και πεζοδρομίων.

Οπως είναι γνωστό, η μείωση φέτος των πηγαίων νερών σε ποσοστό έως και 40% και η αυξημένη κατανάλωση νερού από τους πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΜΒ, έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο τις δεξαμενές υδροδότησης. Το υπόλοιπο του καλοκαιριού και μέχρι τον Οκτώβριο φαντάζει μακρύ και δύσκολο για την επιχείρηση, που δεν κρύβει την αγωνία της για το αν το νερό θα επαρκέσει για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου