ΤΟΠΙΚΑ

Οριακά επαρκεί το νερό ~ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΘΑ ΛΑΒΕΙ Η ΔΕΥΑΜΒ

οριακά-επαρκεί-το-νερό-μετρα-για-τη-λε-434538

Εκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη χθες για την αποτύπωση της κατάστασης στο Δήμο Βόλου

Οριακά καλύπτονται οι ανάγκες υδροδότησης στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου. Το πρόβλημα της λειψυδρίας που ήδη έχει γίνει αισθητό σε νοικοκυριά της πόλης έχει σημάνει συναγερμό στη ΔΕΥΑΜΒ, που την ερχόμενη Δευτέρα, πρόκειται να αποφασίσει την ενεργοποίηση μιας δέσμης μέτρων για την αντιμετώπισή του.

Πάντως και χθες το βράδυ, η υπηρεσία θα προχωρούσε σε μείωση της πίεσης στο δίκτυο για να εξοικονομηθούν ποσότητες νερού, το ύψος του οποίου στις δεξαμενές υδροδότησης, ξεκινά καθημερινά από χαμηλότερο ύψος.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εκτακτη υπηρεσιακή σύσκεψη για το πρόβλημα της λειψυδρίας συγκλήθηκε χθες υπό την Προεδρεία του Δημάρχου Βόλου και Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, Πάνου Σκοτινιώτη. Η υπηρεσία παρακολουθεί στενά το θέμα της λειψυδρίας, χωρίς να κρύβει την αγωνία της αν τα αποθέματα νερού θα επαρκέσουν για το υπόλοιπο του καλοκαιριού. Μέχρι τον Οκτώβριο ο δρόμος φαντάζει μακρύς και δύσκολος.

Οπως είναι γνωστό, η μείωση φέτος των πηγαίων νερών σε ποσοστό έως και 40% και η αυξημένη κατανάλωση νερού από τους πολίτες, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΔΕΥΑΜΒ, έχουν οδηγήσει σε οριακό σημείο τις δεξαμενές υδροδότησης.

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Επιχείρησης, Δημ. Οικονομίδη, το νερό στις δεξαμενές -με εξαίρεση το Σαββατοκύριακο, οπότε και το πρόβλημα εξισορροπείται- ξεκινά καθημερινά από ολοένα και μικρότερο ύψος. «Τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται και πάλι μεγάλες καταναλώσεις. Το βράδυ θα αναγκαστούμε να μειώσουμε την πίεση στο δίκτυο για να εξοικονομήσουμε νερό», έλεγε χθες το απόγευμα ο κ. Οικονομίδης, υποστηρίζοντας ότι η παραγωγή και κατανάλωση νερού βρίσκεται σε λεπτή ισορροπία.

Στη ΔΕΥΑΜΒ «τρέμουν» στο ενδεχόμενο μιας βλάβης ή διακοπής ρεύματος στα αντλιοστάσια, που θα επιτείνουν το πρόβλημα. Πάντως χθες, από τη διακοπή ρεύματος σε δύο αντλιοστάσια, ένα εκ των οποίων στην Κάρλα, φαίνεται ότι δεν επηρέασε την υδροδότηση νοικοκυριών, όπως άλλωστε ανέφερε ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ.

Μέτρα

Με τα παραπάνω ως δεδομένα, η λήψη μέτρων αποτελεί μονόδρομο. Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας θα είναι το πρώτο θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, την ερχόμενη Δευτέρα, στις 2 το μεσημέρι.

Στον κατάλογο των μέτρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης, περιλαμβάνεται ο περιορισμός στις βραδινές ώρες του ποτίσματος των πάρκων και των χώρων πρασίνου, η διακοπή του νερού στα σχολικά συγκροτήματα που δεν λειτουργούν τη θερινή περίοδο και η επιβολή προστίμων στους ασυνείδητους καταναλωτές που σε ημέρες καύσωνα, βγαίνουν με τα λάστιχα για το πότισμα κήπων ή για το πλύσιμο αυτοκινήτων και πεζοδρομίων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου