ΤΟΠΙΚΑ

Ανοιξαν εννέα σπίτια στις Μικροθήβες και έξι στο Μάραθο

ανοιξαν-εννέα-σπίτια-στις-μικροθήβες-425874

Μπαράζ διαρρήξεων σημειώθηκε προχθές το βράδυ στις Μικροθήβες με τους άγνωστους δράστες να βάζουν στο στόχαστρο εννέα σπίτια ακόμη και στο κέντρο του χωριού. Οι διαρρήκτες εκτός από χρήματα, χρυσαφικά και μικροαντικείμενα έφτασαν στο σημείο να… στρώσουν τραπέζι σε ένα από σπίτια και να φάνε τα σταφύλια που υπήρχαν στην κουζίνα. Στο μεταξύ τη Δευτέρα το βράδυ σημειώθηκαν έξι διαρρήξεις στην περιοχή του Μαράθου, με τους κατοίκους της περιοχής να φοβούνται πλέον να βγουν ακόμη και στην αυλή των σπιτιών τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Δήμητρα Παλαιοδημοπούλου

Μετά τα Κάτω Λεχώνια ήρθε η σειρά των Μικροθηβών να προστεθεί στη λίστα των περιοχών που προτιμούν οι διαρρήκτες.

Στα περισσότερα οικήματα οι ιδιοκτήτες κοιμόνταν στα δωμάτιά τους και δεν αντιλήφθηκαν το παραμικρό μέχρι το πρώτο φως της ημέρας όταν αντίκρισαν τις πόρτες των κεντρικών εισόδων παραβιασμένες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες φαίνεται να κινήθηκαν πολύ μεθοδικά. Χρησιμοποίησαν κάποιο ψυκτικό το οποίο πάγωσε τις κλειδαριές στις πόρτες κι έτσι με αθόρυβες κινήσεις μπόρεσαν και εισήλθαν στα σπίτια.

Από μία μονοκατοικία στο χωριό οι δράστες, αφού έψαξαν όλα τα δωμάτια, πήραν μαζί τους 1.500 ευρώ περίπου, ενώ σε άλλη που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού δεν δίστασαν να στρώσουν και τραπέζι, καταναλώνοντας τα σταφύλια κι άλλα τρόφιμα που υπήρχαν στο ψυγείο.

Παρόμοιες θρασύτατες διαρρήξεις σημειώθηκαν και στο Μάραθο το βράδυ της Δευτέρας. Έξι εξοχικές μονοκατοικίες αποτέλεσαν το στόχο των διαρρηκτών. Αν και δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες σχετικά με τη λεία των δραστών, οι κάτοικοι της περιοχής ξεκίνησαν από την επόμενη κιόλας ημέρα εργασίες τοποθέτησης καγκέλων και συναγερμών σε όλες σχεδόν τις κατοικίες τόσο στο Μάραθο όσο και στις διπλανές περιοχές, όπως ο Άγιος Γεώργιος Κυνηγών και ο Μαμιδάκης.

Παραθεριστές μάλιστα επικοινώνησαν με την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας προκειμένου να καταγγείλουν το γεγονός και να ζητήσουν περισσότερη αστυνόμευση.

Την επόμενη ημέρα των διαρρήξεων περιπολικό της Αστυνομίας πέρασε απ’ όλες τις περιοχές και ενημέρωσε τους κατοίκους πως θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και να επικοινωνούν με την Αστυνομία εάν υποπέσει στην αντίληψή τους κάποια περίεργη κίνηση.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου