ΤΟΠΙΚΑ

Παλλαϊκός ξεσηκωμός και στο Βόλο

παλλαϊκός-ξεσηκωμός-και-στο-βόλο-420565

Είκοσι περίπου εκπρόσωποι από ισάριθμα πρωτοβάθμια σωματεία συμμετείχαν στην κοινή σύσκεψη εκπροσώπων που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο του Βόλου με σκοπό το συντονισμό κοινής δράσης:

Στη σύσκεψη συμμετείχαν το Σωματείο Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, το Σωματείο των νοσοκομειακών γιατρών, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων στη βιομηχανία ΚΟΝΤΙ, το Σωματείο Εργαζομένων στη βιομηχανία ΙΜΑΣ, το Σωματείο Εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού, η ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας, το Σωματείο Εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ, της ΕΒΕΤΑΜ, το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Μαγνησίας, Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, ο Ιατρικός Σύλλογος Βόλου.

Επίσης συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σύλλογο Προσωπικού ΔΕΠ ΠΑΝ. Θεσσαλίας, από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μαγνησίας, από το Σύλλογο Υπαλλήλων των ΔΟΥ Ν. Μαγνησίας, από το Σωματείο Μετάλλου, από το Σύνδεσμο Σιδηροδρομικών Θεσσαλίας, καθώς και εργαζόμενοι από τη ΜΕΤ.ΚΑ, την Εφορεία Αρχαιοτήτων, άνεργοι, φοιτητές και άλλοι εργαζόμενοι από το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό Τομέα.

Οι συμμετέχοντες μετά από διαλογική συζήτηση κατέληξαν στο παρακάτω κείμενο και στο αντίστοιχο πλαίσιο των μορφών δράσης που θα ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Σε απάντηση ενάντια στα πρωτοφανή, αντισυνταγματικά μέτρα της κυβέρνησης, τις απολύσεις, το «τσεκούρωμα» σε μισθούς και συντάξεις, τα χαράτσια, την ανεργία, την φτώχεια και εξαθλίωση, τονίζεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων, την κατάργηση κάθε δημοκρατικού και κοινωνικού δικαιώματος, που είχε κατοχυρωθεί από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους αποφασίστηκε ομόφωνα να προκηρυχθούν:

– Άμεσες κινητοποιήσεις σε όλους τους χώρους εργασίας

– Συνελεύσεις εργαζομένων στους χώρους δουλειάς και με όποια μορφή αγώνα επιλέξει το κάθε Σωματείο

– Γενικευμένες καταλήψεις σε Δημόσιες Υπηρεσίες και εργασιακούς χώρους

Στις παραπάνω κινητοποιήσεις θα συμμετέχουν όλα τα Σωματεία

Αποφασίστηκε επίσης:

1) Συγκρότηση Απεργιακής Επιτροπής – Συντονιστικού από όλα τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, τους ανέργους, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές από Πρωτοβουλίες και από Κοινωνικά Κινήματα

2) Συμμετοχή στο συλλαλητήριο όλων των σωματείων αύριο ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 11 το πρωί, στην Παραλία του Βόλου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για κοινές Δράσεις σε πλατείες

3) Διοργάνωση απεργιακής συγκέντρωσης την ερχόμενη Τετάρτη στο πλαίσιο της πανελλαδικής – πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να πάρει παλλαϊκό χαρακτήρα η απεργιακή συγκέντρωση

4) Νέα συνάντηση του συντονιστικού σήμερα Παρασκευή στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Βόλου. Καλούμε όλα τα Σωματεία της περιοχής να δηλώσουν συμμετοχή με σκοπό το συντονισμό της Δράσης μας

5) Ο συντονισμός των Σωματείων να έχει μονιμότερο χαρακτήρα και μετά τις απεργιακές κινητοποιήσεις

Λέμε ΟΧΙ: Στις απολύσεις και την εργασιακή εφεδρεία, στα χαράτσια, στην αξιοπρεπή διαβίωση, στις περικοπές μισθών και συντάξεων, στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά μέτρα.

Διεκδικούμε : Κοινωνική Δικαιοσύνη και ευημερία, Αξιοπρεπή διαβίωση

Δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου