ΤΟΠΙΚΑ

Ασταμάτητοι οι ληστές του Πηλίου

ασταμάτητοι-οι-ληστές-του-πηλίου-420587

Μπροστά σε νέο επικίνδυνο δίδυμο ληστών που δρα στο Πήλιο σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων βρίσκονται οι τοπικές αστυνομικές αρχές. Οι έφοδοί τους σε μονοκατοικίες πυκνώνουν επικίνδυνα και η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών μελετούν προσεκτικά τις κινήσεις των κακοποιών με στόχο τον εντοπισμό τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Η μονοκατοικία ηλικιωμένου ζευγαριού στα Πλατανίδια προχθές το βράδυ ήταν ο νέος –τρίτος κατά σειρά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες- στόχος των κουκουλοφόρων ληστών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κινήσεις τους δείχνουν να έχουν καταστρώσει σχέδιο διαδοχικών ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων, που διαμένουν στο Ανατολικό και Νότιο Πήλιο.

Η δράση τους παραπέμπει στους «ληστές με τα μαύρα» που επί ένα και πλέον χρόνο ρήμαξαν μονοκατοικίες μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων στο Βόλο και τη Ν. Ιωνία, οδηγώντας θύματά τους ακόμη και στο θάνατο. Τους αδίστακτους ληστές, που από τον σωματότυπό τους έλαβαν τον χαρακτηρισμό «ψηλός» και «κοντός», κατάφερε να συλλάβει έπειτα από επίμονες έρευνες η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ξεδιπλώνοντας ολόκληρο κύκλωμα κακοποιών πίσω από τα πρόσωπά τους.

Πλέον για την Ασφάλεια Βόλου ανοίγει καινούργιος φάκελος με ληστείες – καρμπόν, με θύματα ηλικιωμένα άτομα, αυτή τη φορά σε περιοχές του Πηλίου.

Σκηνές τρόμου που τους έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους βίωσαν προχθές το βράδυ στο σπίτι τους μία 60χρονη γυναίκα και 71χρονος σύζυγός της στα Πλατανίδια.

Η 60χρονη βρισκόταν στην αυλή του σπιτιού της, όταν η εισβολή των δύο κουκουλοφόρων τής έκοψε την ανάσα. Χωρίς να προλάβει να αντιδράσει και μέσα σε πανικό, υπάκουσε φοβούμενη για τη ζωή της, τις υποδείξεις των κακοποιών να μη μιλήσει. Οι ληστές έστρεψαν πάνω της και την απείλησαν όπλο και μαχαίρι.

Οι δύο δράστες είχαν καλύψει τα πρόσωπά τους με κουκούλες και τα χέρια τους με γάντια. Ο ένας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και ο δεύτερος μαχαίρι.

Ανάγκασαν τη γυναίκα που βρίσκονταν στην αυλή να εισέλθει στο εσωτερικό του σπιτιού, όπου ακινητοποίησαν και τον 71χρονο σύζυγό της.

Το ζευγάρι έντρομο παρακολουθούσε ανήμπορο να αντιδράσει τις κινήσεις των ληστών μέσα στο σπίτι του. Με τη χρήση βίας οι επικίνδυνοι κακοποιοί αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 420 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 1.500 ευρώ.

Κατά την αποχώρησή τους αποξήλωσαν το καλώδιο της συσκευής της σταθερής τηλεφωνίας.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών.

Σύμφωνα με τις όλες τις ενδείξεις, πρόκειται για τους ίδιους δράστες οι οποίοι στις 3 Οκτωβρίου λήστεψαν 84χρονο βοσκό και τον αλλοδαπό βοηθό του στην Άνω Γατζέα.

Βασάνισαν τα θύματά τους για να τους αρπάξουν τα λιγοστά χρήματα που είχαν στην κατοχή τους, συνολικά χρηματικό ποσό 200 ευρώ, δύο κινητά τηλέφωνα και ένα κυνηγετικό όπλο.

Οι δύο άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπα και τα χέρια τους, εισήλθαν στο χώρο που χρησιμοποιούσε ως κατοικία ο 84χρονος βοσκός κοντά στη στάνη του. Ο ένας από τους δύο κρατούσε στο χέρι του κομμάτι σανίδας, με το οποίοι απείλησε τον ηλικιωμένο άντρα, ώστε να μην αντιδράσει. Δεν αποκλείεται το κυνηγετικό όπλο με το οποίο απείλησαν προχθές το ζευγάρι στα Πλατανίδια να είναι αυτό που αφαίρεσαν από την κατοικία του βοσκού.

Πανομοιότυπη ληστεία σημειώθηκε στη Νταμούχαρη στις 22 Σεπτεμβρίου. Τότε δύο άγνωστοι δράστες τις πρώτες πρωινές ώρες, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, παραβίασαν παράθυρο μονοκατοικίας, όπου διαμένει μόνη της η 80χρονη. Οι δύο κακοποιοί την οδήγησαν με τη βία στην τουαλέτα της μονοκατοικίας της και ερεύνησαν όλα τα δωμάτια, εντοπίζοντας το χρηματικό ποσό 3.500 ευρώ και διάφορα χρυσαφικά αξίας 2.000 ευρώ.

Η ηλικιωμένη έμεινε περισσότερες από 12 ώρες αβοήθητη, κλειδωμένη στην τουαλέτα, μέχρι τη στιγμή που το σπίτι της επισκέφθηκε οικείο πρόσωπο και την απελευθέρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου