ΤΟΠΙΚΑ

Καταθέτης σε κλοιό ληστών

καταθέτης-σε-κλοιό-ληστών-420686

Νέα επικίνδυνη «κάστα» ληστών εμφανίστηκε στο Βόλο. Με μέθοδο που δεν παραπέμπει στη δράση των κακοποιών οι οποίοι εκμεταλλεύονται και βασανίζουν ανήμπορους ηλικιωμένους, αλλά ενεργώντας με τον ίδιο αδίστακτο τρόπο απέναντι στα θύματά τους, δίδυμο ληστών απασχολεί από προχθές τις τοπικές αστυνομικές αρχές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Οι ληστές έδρασαν μέρα – μεσημέρι. Απείλησαν και επιτέθηκαν στο θύμα τους μέσα στην αυλή του σπιτιού του, ο οποίος μόλις είχε επιστρέψει από τραπεζικό υποκατάστημα, από όπου εκταμίευσε μεγάλο χρηματικό ποσό.

Ο 51χρονος άνεργος κινήθηκε το μεσημέρι και λίγο πριν κλείσουν τα ταμεία της τράπεζας, στην οποία διατηρούσε τις καταθέσεις του, προκειμένου να προχωρήσει σε ανάληψη χρηματικού ποσού 20.185 ευρώ. Η ανάληψη φέρεται να ήταν προγραμματισμένη, καθώς ο 51χρονος σύμφωνα με πληροφορίες σκόπευε να προχωρήσει σε συγκεκριμένη αγορά.

Οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές και οι δύο άγνωστοι, προς το παρόν, δράστες μετατράπηκαν σε σκιά του. Τον παρακολουθούσαν πιθανότατα καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής από τη στιγμή που ξεκίνησε για την τράπεζα μέχρι που επέστρεψε στη μονοκατοικία του, στη συνοικία της Νεάπολης, μεταφέροντας μαζί του τις δεσμίδες χαρτονομισμάτων.

Οι δύο ληστές που εμφανίστηκαν μπροστά του και του άρπαξαν με την απειλή όπλου και ασκώντας βία πάνω του τα χρήματα, δεν έδρασαν μόνοι τους, αλλά είχαν συνεργούς.

Ηταν γύρω στις 2:30 μετά το μεσημέρι, όταν ο 51χρονος επέστρεψε στην κατοικία του. Με το δίκυκλο το οποίο οδηγούσε πέρασε στην αυλή της μονοκατοικίας, όπου συνηθίζει να σταθμεύει το όχημα. Σε ελάχιστα δευτερόλεπτα από τη στιγμή που έσβησε τη μηχανή του δικύκλου, ένιωσε να τον αρπάζουν από την πλάτη και να τον σπρώχνουν.

Αιφνιδιάστηκε και τρομοκρατήθηκε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο έδαφος μαζί με το δίκυκλο. Δύο άτομα, τα οποία είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με χειρουργικές μάσκες, τον απείλησαν να μη φωνάξει.

Τον ακινητοποίησαν, ενώ ο ένας από τους δύο με το πιστόλι που κρατούσε τον χτύπησε στο στόμα ελαφρά με τη λαβή, στην προσπάθειά του 51χρονου να αντισταθεί πάνω στον πανικό του.

Άρπαξαν τα χρήματα και τράπηκαν σε φυγή. Οι ληστές επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ακόμη δύο συνεργοί τους και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία ενεργεί την προανάκριση, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου