ΤΟΠΙΚΑ

Για εκφοβισμό καταγγέλλει το δήμο το ΠΑΜΕ-ΟΤΑ

για-εκφοβισμό-καταγγέλλει-το-δήμο-το-π-40219

Για εκδικητική στάση και εκφοβισμό καταγγέλλει τη δημοτική αρχή η παράταξη του ΠΑΜΕ στους ΟΤΑ, με αφορμή το έγγραφο που εστάλη σε όλες τις υπηρεσίες με το οποίο ζητά να συμπληρωθούν διαφορετικά παρουσιολόγια για τις μέρες των κινητοποιήσεων που αναγράφονται ξεχωριστές στήλες για τη συμμετοχή του κάθε εργαζόμενου σε απεργία, στάση εργασίας, κατάληψη.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «είναι περιττό να πούμε ότι το ποιος συνάδελφος έκανε απεργία ή στάση εργασίας είναι γνωστό από τα παρουσιολόγια της κάθε υπηρεσίας που συμπληρώνονται καθημερινά. Άρα το θέμα είναι για ποίο λόγο η δημοτική αρχή θέλει νέες καταστάσεις και μάλιστα κάνοντας αυτό το διαχωρισμό στα στοιχεία που ζητάει. Αυτή η ύπουλη και χαφιέδικου τύπου ενέργειας της Δημοτικής Αρχής του Βόλου έχει δύο στόχους.

Πρώτον στο να κάνει ο κάθε συνάδελφος δήλωση υποταγής και νομιμοφροσύνης στους «τοπικούς άρχοντες» της πόλης που εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της Τρόικας και της Ε.Ε.

Δεύτερον να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας και φόβου στους εργαζόμενους ώστε να έχουν στο μυαλό τους ότι αν συνεχίζουν να αγωνίζονται θα βρουν το μπελά τους. Ότι όποιος τολμήσει να ξανασηκώσει κεφάλι θα βρει μπροστά τους το γράμμα του νόμου».

Επιπλέον τονίζει ότι η Δημοτική Αρχή «εχθρεύεται» τους αγώνες των εργαζομένων και καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα για το ρόλο που παίζει. «Από τη μία λέει ότι είναι στο πλευρό των εργαζομένων ενώ από την άλλη τους απειλεί και τους φακελώνει.

Είναι αυτή που θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας, της ΔΕΥΑΜΒ και άλλων υπηρεσιών στο όνομα της ανάπτυξης απολύοντας συναδέλφους».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου