ΤΟΠΙΚΑ

Εκποίηση εγκαταλελειμμένων οχημάτων του δήμου

εκποίηση-εγκαταλελειμμένων-οχημάτων-40227

Σε διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου για την εκποίηση 150 εγκαταλελειμμένων οχημάτων προχωρά ο Δήμος Βόλου, ενδεικτικού προϋπολογισμού 5.250 ευρώ. Τους όρους του διαγωνισμού ενέκρινε σήμερα ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή.

Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ανάδοχος τα περισυλλέγει μετά από υπόδειξη της υπηρεσίας καθαριότητας με δικά του μέσα και τα φυλάσσει σε δικό του φυλασσόμενο χώρο για τουλάχιστον 20 μέρες. Για κάθε τέτοιο όχημα ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο Δήμο το ποσό των 35 ευρώ τουλάχιστον.

Αν ο ανάδοχος δεν έχει τη δυνατότητα να τα παραλάβει από την πόλη και να τα φυλάξει σε δικό του χώρο, τότε τη διαδικασία της μεταφοράς και της φύλαξης την αναλαμβάνει ο δήμος. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος οφείλει να καταβάλλει στο δήμο το ποσό των 80 ευρώ τουλάχιστον.

Στο χρονικό διάστημα των 20 ημερών που φυλάσσεται το όχημα, ο ιδιοκτήτης μπορεί εφόσον το επιθυμεί να το πάρει πίσω με δικά του μέσα, αφού καταβάλλει το ποσό των 100 ευρώ για έξοδα μεταφοράς και φύλαξης. Σε περίπτωση τμημάτων οχημάτων, μηχανημάτων, φορτηγών και δικύκλων η ελάχιστη τιμή ορίζεται στα 0,15 ευρώ ανά κιλό τουλάχιστον.

Η πιστοποίηση θα γίνεται με τα ζυγολόγια της γεφυροπλάστιγγας του Δήμου Βόλου. Επιπλέον ομόφωνα εγκρίθηκαν οι όροι της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του ακινήτου με το οικόπεδό του στην οδό Φυτόκου στη Ν. Ιωνία (πρώην) έναντι 12.000 ευρώ το χρόνο για έξη χρόνια, όπως και το αποτέλεσμα της δημοπρασίας για την εκμίσθωση του καταστήματος «Λίμνη» στο άλσος Ανδρέας Βαλαχής, έναντι 1000 ευρώ το μήνα.

Τέλος εγκρίθηκε ομόφωνα η ανάθεση στη δικηγόρο του δήμου της υπεράσπισης του πρώην Αντιδημάρχου Ιωλκού Γ. Αντάμη στη 1 Φεβρουαρίου 2013 ενώπιο του Πλημμελειοδικείου Βόλου γιατί σε δειγματοληψίες νερού που είχαν γίνει στις 27 Ιουλίου του 2009 είχαν βρεθεί κάποια δείγματα που δεν εκπλήρωναν τους όρους ΚΥΑ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου