ΤΟΠΙΚΑ

Οι θυμωμένοι, η Ν.Δ. και λίγο «εμείς» ~ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

οι-θυμωμένοι-η-ν-δ-και-λίγο-εμείς-απο-399911

Οι υπεύθυνοι της ήττας στο Δήμο Βόλου, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας

Οι πολίτες που ήταν οργισμένοι και ψήφισαν «με θυμό» και «ορισμένοι παράγοντες της Ν.Δ» ευθύνονται για την ήττα των «Δρόμων Συνεργασίας» και την τελική επικράτηση στο Δήμο Βόλου του Αχιλλέα Μπέου, σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας που προχώρησε «πρώτος» πριν από τις ίδιες τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις στην αποτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων των σχημάτων που στήριξε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύει στη δημοτική παράταξη «να αναλύσει σε βάθος το αποτέλεσμα των εκλογών ώστε να οδηγηθεί σε συμπεράσματα που θα αποτελούν τον οδηγό για την πλέον αποδοτική και αποτελεσματική δράση προκειμένου να υπηρετήσει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο την εμπιστοσύνη που έδωσαν οι πολίτες του Βόλου», επισήμανση που θα μπορούσε να εκληφθεί και ως αιχμή απέναντι στην παράταξη για χειρισμούς που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.

Για τις Περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας αναγνωρίζει ότι οι δυνάμεις του «σημείωσαν ένα μεγάλο βήμα μπροστά, πίσω όμως από την πολιτική επιρροή και τις προσδοκίες» που είχαν καλλιεργηθεί για αυτό και συνιστά να γίνει ειδική ανάλυση από τα όργανα του κόμματος για τα αποτελέσματα και άλλων περιφερειών υποστηρίζοντας ότι η επικράτηση για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθε επειδή ακόμη τα τοπικά δίκτυα εξουσίας του παλαιού δικομματισμού αντέχουν.

Παραδέχεται εξάλλου ότι δεν δόθηκε εκ μέρους του βαρύτητα όσο έπρεπε στην αυτοδιοικητική διάσταση των εκλογών με αποτέλεσμα η «μονόπατη αντιμνημονιακή τακτική» να στοιχίσει πολιτικά στο τελικό αποτέλεσμα.

Οσον αφορά τις ευρωεκλογές από το ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, θεωρείται «ιστορική η νίκη» και η πρωτοκαθεδρία τόσο σε τοπικό όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο για αυτό και όπως τονίζεται «η κυβέρνηση δεν έχει καμιά ηθική και πολιτική νομιμοποίηση για να παραμένει στη θέση της και η μόνη δημοκρατική διέξοδος είναι η άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών».

«Μας αγάπησαν αλλά δεν μας παντρεύτηκαν…

Σύμφωνα με τη Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, το ψηφοδέλτιο των «Δρόμων Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μ. Πατσιαντά, αποτέλεσε «όπλο για την απόκρουση της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του άκριτου και χυδαίου λαϊκισμού» και επισημαίνεται ως πολύ σημαντική η νίκη στον πρώτο γύρο των εκλογών επειδή νικήθηκαν σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ «τα ψηφοδέλτια των δυνάμεων που δεν διαφοροποιήθηκαν από τις μνημονιακές κυβερνήσεις και δεν συγκρούστηκαν μαζί τους».

Οσον αφορά τον κρίσιμο δεύτερο γύρο και τελικά την επικράτηση του κ. Μπέου, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι «στις 25 Μάη ο αγώνας αυτού του ψηφοδελτίου είχε ακόμα ευρύτερη σημασία, για αυτό και γύρω του συσπειρώθηκε μεγάλη μερίδα δημοκρατικών, προοδευτικών και ριζοσπαστικών δυνάμεων» και ότι «θλιβερή εξαίρεση ήταν αρκετοί παράγοντες της τοπικής Ν.Δ. που ακολούθησαν την κυβερνητική στάση ευμενούς ουδετερότητας απέναντι στο ψηφοδέλτιο του κ. Μπέου.

Χαρακτηρίζει μάλιστα «ψευδεπίγραφη αυτή την ουδετερότητα -αφού όπως τονίζει- αμέσως μετά τις εκλογές, αποκαλύφθηκαν οι πραγματικές προεκλογικές προθέσεις και μεθοδεύσεις, δια των δηλώσεων της Ζέττας Μακρή η οποία δεν έκρυβε την χαρά της για το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε κανένα δήμο στη Μαγνησία».

Σημειώνει επίσης ότι η παράταξη των Δρόμων Συνεργασίας «θα αποτελέσει την πιο αποτελεσματική ασπίδα, απέναντι -στην πιο επικίνδυνη όπως την χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- για την κοινωνία, δημοτική αρχή ενώ τέλος αναγνωρίζει ως πολύ θετική την επιλογή των ψηφοφόρων και υποψηφίων άλλων αυτοδιοικητικών σχημάτων επειδή συμπαρατάχθηκαν με το Μαργαρίτη Πατσιαντά στο δεύτερο γύρο επισημαίνοντας πως «η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών που επέλεξαν να ενισχύσουν τον αντίπαλο συνδυασμό πνίγονται από οργή και αγανάκτηση για τη διάλυση της ζωής τους και αναζητούν τρόπους να τιμωρήσουν αυτούς που ακολουθούσαν στο παρελθόν» με την υπόμνηση ότι «και αυτοί θα διαπιστώσουν στο κοντινό μέλλον, με πικρό τρόπο, την διάψευση των ελπίδων που σηματοδοτούσε η επιλογή τους».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου