ΤΟΠΙΚΑ

Ελλειψη ρευστότητας και οφειλές

ελλειψη-ρευστότητας-και-οφειλές-392673

«Πνίγουν» τους εμπόρους • Με φόντο τα παραπάνω προβλήματα θα διενεργηθούν οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου

Με φόντο την έλλειψη ρευστότητας στην εμπορική αγορά, τα εκατοντάδες λουκέτα του κλάδου αλλά και τις οφειλές των επιχειρηματιών σε εφορία και ΟΑΕΕ, θα πραγματοποιηθούν μέσα στον ερχόμενο Ιούλιο οι εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας. Ηδη ο νυν πρόεδρος κ. Κώστας Τσέλιος εξέφρασε την επιθυμία του να είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του Συλλόγου, τονίζοντας ότι η θητεία του ολοκληρώθηκε σε μια εποχή δύσκολη για το εμπόριο προσθέτοντας παράλληλα ότι από τους αρχικούς στόχους που είχε θέσει άλλοι επιτεύχθηκαν και άλλοι όχι.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Η γενική συνέλευση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας, ενόψει των εκλογών ορίστηκε στις 2 Ιουλίου ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές ενώ οι υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι και πέντε ημέρες πριν τη διενέργεια των εκλογών.

«Για να επιβιώσει ο κλάδος μας θα πρέπει όλοι οι συνάδελφοι να είμαστε ενωμένοι και να παλέψουμε από κοινού προκειμένου να λυθούν τα προβλήματά μας», τόνισε ο κ. Τσέλιος, σημειώνοντας ότι τα ουσιαστικότερα προβλήματα είναι η έλλειψη ρευστότητας αλλά και οι οφειλές των εμπόρων.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου- Νέας Ιωνίας κ. Κωνσταντίνος Μαγαλιός, ανέφερε πως τα τελευταία χρόνια χάθηκαν πολλές θέσεις εργασίας εξαιτίας των λουκέτων σε επιχειρήσεις και ότι για να επανέλθει ισορροπία στην εμπορική αγορά θα πρέπει να υπάρχει ρευστότητα από τους καταναλωτές.

Μεταξύ άλλων ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου – Νέας Ιωνίας για την ενίσχυση του εμπορίου έχει προχωρήσει στη σύνταξη προτάσεων, τις οποίες θα παραδώσει στη νέα Δημοτική Αρχή Βόλου.

Συγκεκριμένα οι προτάσεις που συντάχθηκαν αφορούν, την καθαριότητα- πράσινο, τον φωτισμό, εκδηλώσεις στην πόλη, χώρους στάθμευσης ποδηλάτων – δικύκλων, επαιτεία- παρεμπόριο, κυκλοφοριακό- έλλειψη θέσεων στάθμευσης, λαϊκές αγορές, ανάπλαση πλατείας Πανεπιστημίου, οίκους ανοχής, εγκαταλελειμμένα κτίρια και ανάκληση απόφασης για πεζοδρόμηση της Σπυρίδη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου