ΤΟΠΙΚΑ

Αψυχολόγητη η παρέμβαση κεντρικών στελεχών

αψυχολόγητη-η-παρέμβαση-κεντρικών-στ-388020

Στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών στο Βόλο, τονίζουν τα μέλη της κίνησης «Βόλος, Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη»

Σε «αψυχολόγητες παρεμβάσεις στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής» υπέρ της υποψηφιότητας Μαργαρίτη Πατσιαντά στο Δήμο Βόλου, αποδίδει την εκλογική ήττα του ψηφοδελτίου «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», η συντονιστική επιτροπή της κίνησης «Βόλος, Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη».

Η κίνηση συνεργάστηκε προεκλογικά με το συνδυασμό του κ. Πατσιαντά για το Δήμο Βόλου και πρόσφατα προχώρησε σε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και αποφάσισε την πορεία της κίνησης την επόμενη πενταετία.

Οπως τονίστηκε, η συμμετοχή της κίνησης στο ψηφοδέλτιο του κ. Πατσιαντά, κρίθηκε θετική. «Δώσαμε όλοι μαζί ένα όμορφο εκλογικό αγώνα, ο οποίος απέφερε ένα καθόλου ευκαταφρόνητο εκλογικό ποσοστό ( 47% ), στο δεύτερο γύρο των εκλογών, το οποίο θα ήτανε σαφώς μεγαλύτερο αν δεν υπήρχαν οι αψυχολόγητες παρεμβάσεις στελεχών της κεντρικής πολιτικής σκηνής κυρίως, αλλά και κάποια δικά μας λάθη τακτικής και οργάνωσης, τα οποία συσπείρωσαν τις γραμμές του αντιπάλου», αναφέρεται σε ανακοίνωση της κίνησης, η οποία σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι θα είναι παρούσα στα δημοτικά πράγματα.

Σύμφωνα με τα μέλη της κίνησης «Βόλος, Ανοιχτή – Δημοκρατική Πόλη», «η εκλογή του κ. Αχιλλέα Μπέου στο τιμόνι του Δήμου αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. H ελλιπής εμπειρία του από τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών θεσμών και η επιλογή στελεχών με αρνητικό πρόσημο στην αυτοδιοίκηση, χωρίς να παραγνωρίζεται βεβαίως και η ύπαρξη ικανών στελεχών στο συνδυασμό του που έχουν θετική διαδρομή και ήθος, μας προβληματίζουν για το αν η νέα δημοτική αρχή θα μπορέσει να υλοποιήσει το πρόγραμμά της». Δηλώνουν δε ότι θα αγωνιστούν για την αποκέντρωση του Δήμου στα Τοπικά Συμβούλια, την εφαρμογή ολοκληρωμένης κοινωνικής πολιτικής, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και για την αντιμετώπιση προβλημάτων της καθημερινότητας.

«Η κίνησή μας θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα εργασθεί με προτάσεις, δημιουργική κριτική και παρεμβάσεις, με μόνο κριτήριο και στόχο την βελτίωση της ζωής των δημοτών», αναφέρουν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου