ΤΟΠΙΚΑ

Προκηρύχθηκαν οι πρυτανικές εκλογές ~ ΕΩΣ ΤΙΣ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

προκηρύχθηκαν-οι-πρυτανικές-εκλογές-386740

Στις 12 Ιουνίου όμως θα εξεταστεί η προσφυγή του Πρύτανη στο ΣτΕ κατά της απόφασης για προκήρυξη εκλογών

Στην προκήρυξη και επίσημα των πρυτανικών εκλογών προχώρησε χθες το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με στόχο την ανάδειξη νέου Πρύτανη, που θα αντικαταστήσει τον Ιωάννη Μεσσήνη μετά τα τέλη Αυγούστου, οπότε και συνταξιοδοτείται από τη θέση του καθηγητή.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η προκήρυξη των εκλογών έγινε δέκα ημέρες πριν την εξέταση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής που έχει κάνει ο κ. Μεσσήνης, διεκδικώντας την αναστολή εφαρμογής της απόφασης του Συμβουλίου για τις εκλογές. Σε περίπτωση μάλιστα που το ΣτΕ δικαιώσει τον Πρύτανη, το Συμβούλιο θα αναγκαστεί να αναστείλει την εκλογική διαδικασία.

Η προκήρυξη

Για την ανάδειξη νέου Πρύτανη, το Συμβούλιο απευθύνει διεθνή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Η πρόσκληση αναρτήθηκε ήδη από χθες στην κεντρική ηλεκτρονική σελίδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στην ιστοσελίδα του Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με αυτή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα έως την Παρασκευή 27 Ιουνίου, στη 1 το μεσημέρι.

Οι υποψήφιοι για τη θέση του Πρύτανη θα πρέπει να είναι καθηγητές πρώτης βαθμίδας ΑΕΙ της ημεδαπής ή της αλλοδαπής, με ελληνική ιθαγένεια και άριστη γνώση της ελληνικής γλώσσας, με αναγνωρισμένο κύρος και σημαντική διοικητική εμπειρία. Στην προκήρυξη σημειώνεται ότι η ιδιότητα του Πρύτανη είναι ασυμβίβαστη με κάθε επαγγελματική ενασχόληση εκτός του ιδρύματος, καθώς και με την κατοχή άλλης έμμισθης θέσης στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα.

Η κατάθεση υποψηφιότητας από τον κάθε ενδιαφερόμενο θα πρέπει να συνοδεύεται από μιας σειρά εγγράφων όπως αντίγραφο δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου, πλήρες βιογραφικό, υπεύθυνη δήλωση ότι δεν συντρέχουν κωλύματα εκλογιμότητας αλλά και περιγραφή του οράματος του υποψηφίου για το μέλλον του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και των βασικών θέσεων του υποψηφίου για την πορεία που ακολουθεί το ίδρυμα.

Η προσφυγή

Ενώ όμως η προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων για τις Πρυτανικές εκλογές ξεκίνησε από χθες, στις 12 Ιουνίου, το Συμβούλιο της Επικρατείας, πρόκειται να εξετάσει την προσφυγή που έκανε ο κ. Μεσσήνης κατά της απόφασης του Συμβουλίου να διενεργήσει εκλογές.

Οπως είναι γνωστό, η θητεία του Πρύτανη ολοκληρώνεται το 2015, σύμφωνα με το ΦΕΚ διορισμού του. Ωστόσο το Συμβούλιο, επικαλούμενο διάταξη του Νόμου, βάση της οποίας ο Πρύτανης θα πρέπει να είναι εν ενεργεία καθηγητής, αποφάσισε την προκήρυξη εκλογών, δεδομένου ότι ο κ. Μεσσήνης συνταξιοδοτείται στις 31 Αυγούστου 2014.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου