ΤΟΠΙΚΑ

Σε προεκλογική τροχιά το Π.Θ.

σε-προεκλογική-τροχιά-το-π-θ-320787

Με την επιστροφή από τις πασχαλινές διακοπές αναμένεται να ξεκινήσει ο προεκλογικός αγώνας

Η ατζέντα του φετινού Μαΐου δεν περιλαμβάνει μόνο τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές Εκλογές. Στις 7 Μαΐου, οι κάλπες θα στηθούν για την ανάγκη διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών. Το στοίχημα για τις παρατάξεις, είναι η μαζική συμμετοχή των φοιτητών στη διαδικασία.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Το κλίμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας είναι προς το παρόν… υποτονικό. Τα τραπεζάκια των φοιτητικών παρατάξεων είναι μεν στημένα στη Θόλο του κτιρίου Παπαστράτου, εκτιμάται όμως ότι θα αρχίσουν να παίρνουν «ζωή» με την παρουσία φοιτητών, με την επιστροφή τους στα αμφιθέατρα από τις διακοπές του Πάσχα.

Πέντε είναι προς το παρόν οι φοιτητικές παρατάξεις που θα δώσουν τη μάχη της κάλπης, στις 7 Μαΐου, διεκδικώντας την ψήφο των φοιτητών: Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα (ΑΦΡ, πρώην ΠΑΣΠ), ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, Πανσπουδαστική (ΠΚΣ), ΑΡΕΝ και ΕΑΑΚ, χωρίς να αποκλείονται και ανεξάρτητες υποψηφιότητες φοιτητών σε σχολές όπως η Γεωπονική και Πολυτεχνική.

Το σύνολο των φοιτητικών παρατάξεων, θα αρχίσει σιγά – σιγά να οργανώνει τον προεκλογικό του αγώνα, με στόχο να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους φοιτητές. Εκδηλώσεις, ομιλίες και δράσεις αναμένεται να προσδώσουν άρωμα… εκλογών το επόμενο χρονικό διάστημα, τα ψηφοδέλτια όμως θα κατατεθούν στα διοικητικά συμβούλια των φοιτητικών συλλόγων των τμημάτων, δέκα ημέρες πριν το άνοιγμα της κάλπης.

Οι φοιτητικές εκλογές αναμένονται με ενδιαφέρον, καθώς εκτιμάται ότι μέσα από τις κάλπες των φοιτητών θα καταγραφτεί μία τάση και για τις επικείμενες ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ωστόσο ζητούμενο για το φοιτητικό κίνημα παραμένει η συμμετοχή. Πέρυσι, πρώτη δύναμη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, είχε αναδειχθεί το Αγωνιστικό Φοιτητικό Ρεύμα, με ποσοστό 32,6%, δεύτερη ήρθε η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ με ποσοστό 23,5%, τρίτη η ΠΚΣ με 18,1%, τέταρτη η ΑΡ.ΕΝ. με 11, 1% και πέμπτο το ΕΑΑΚ με 7%.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου