ΤΟΠΙΚΑ

Εστία μόλυνσης στο κέντρο της Αγριάς

εστία-μόλυνσης-στο-κέντρο-της-αγριάς-37136

Σε εστία μόλυνσης στην «καρδιά» της Αγριάς έχει μετατραπεί εγκαταλελειμμένη μονοκατοικία. Από το 2015, οπότε και ο ιδιοκτήτης της έφυγε από τη ζωή, το ακίνητο ρημάζει και μετατρέπεται σε «υγειονομική βόμβα» για την περιοχή.

Για την περίπτωση του ακινήτου, που βρίσκεται στην οδό Ρήγα Φεραίου 13, πάνω από το πρώην δημαρχείο Αγριάς, δίπλα σε κατοικίες, είχε παρέμβει προς τη Διεύθυνση Υγείας ο δημοτικός σύμβουλος, Μπάμπης Ζάχος.

Τότε, τον Σεπτέμβριο του 2017, είχε γίνει αυτοψία από επόπτριες δημόσιας υγείας, οι οποίες είχαν προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με κληρονόμους του ακινήτου, κάτι που δεν κατέστη εφικτό. Μένοντας έξω από την κλειδωμένη πόρτα διαπίστωσαν, όπως καταγράφεται στην έκθεση αυτοψίας, ότι η αυλή του κτιρίου είναι καλυμμένη με αγριόχορτα, απορρίμματα και συσσωρευμένα αντικείμενα «με πιθανή ύπαρξη τρωκτικών, ερπετών και εντόμων».

Στην έκθεση σαφώς καταγραφόταν ότι «απαιτείται άμεσος καθαρισμός και εξυγίανση του χώρου διότι υπάρχει ανθυγιεινή εστία με κίνδυνο για τη δημόσια υγεία».

Ωστόσο, όπως επεσήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Ζάχος, «από το 2017 έως και σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια για τον καθαρισμό του ακινήτου». «Πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα στο κέντρο της Αγριάς και το πρόβλημα θα πρέπει να επιλυθεί», σημείωσε ο κ. Ζάχος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου