ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με ιδιοκτήτες ταξί

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-ιδιοκτήτ-34659

Συνάντηση εργασίας με το Σωματείο Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου «Αγιος Χριστόφορος» πραγματοποίησε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρος του σωματείου Δημήτρης Φιλίππου, το διοικητικό μέλος Απόστολος Πουλιάνας και το μέλος της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί Ελλάδος Παναγιώτης Μαστροπαναγιώτης.

«Ο κλάδος των ταξί είναι ένα από τα μεγαλύτερα θύματα της πανδημίας. Δεν ξεπέρασαν το 50% οι συνάδελφοι που έλαβαν την οικονομική στήριξη μέσω επιστρεπτέων προκαταβολών. Τα περιοριστικά μέτρα λόγω πανδημίας μας υποχρέωσαν να παραμείνουμε ενεργοί χωρίς μεταφορικό έργο, ενώ η έκρηξη της ακρίβειας με την αύξηση της τιμής του πετρελαίου, εκτόξευσαν το λειτουργικό κόστος», τόνισαν σύμφωνα με τον κ. Μεϊκόπουλο οι εκπρόσωποι του σωματείου.

«Στόχος της Πολιτείας πρέπει να αποτελεί η προστασία του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών αστικής μεταφοράς, καθώς μόνο έτσι μπορεί να διασφαλιστεί το δικαίωμα του πολίτη στην οικονομική, ποιοτική και ασφαλή μετακίνηση. Μια μετακίνηση με σύγχρονα ταξί από δίκαια και αξιοπρεπώς αμειβόμενους επαγγελματίες οδηγούς σε ένα πεδίο καθαρό από φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλιακές πρακτικές» επεσήμανε ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου