ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση Αλ. Μεϊκόπουλου με το Σωματείο Αρτοποιών

συνάντηση-αλ-μεϊκόπουλου-με-το-σωματε-54920

Με το Σωματείο Αρτοποιών Μαγνησίας συναντήθηκε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και συζήτησαν διεξοδικά με τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Τσουράπα και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Δημήτρη Παπαδημητρίου, Σπύρο Χατζηγεωργίου και Μιχάλη Μαντά για τις ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες και την ενέργεια, την ανοδική πορεία στην τιμή του ψωμιού, καθώς επίσης για ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που πλήττουν τον κλάδο τους.

«Είμαστε από τους μοναδικούς κλάδους που τα χρόνια της κρίσης απορροφήσαμε όλες τις ανατιμήσεις, πλέον όμως αδυνατούμε, καθώς το κόστος παραγωγής της φρατζόλας έχει φτάσει τα 1,10 ευρώ» επεσήμανε ο κ. Τσουράπας, αναφερόμενος στην προσπάθεια των αρτοποιών να συγκρατήσουν όσο μπορούν την τιμή του ψωμιού, ώστε να παραμείνει προσιτό σε όλο τον κόσμο. Οι εκπρόσωποι του σωματείου μίλησαν για το διπλασιασμό των λογαριασμών ρεύματος και τις κατακόρυφες αυξήσεις σε άλευρα, ηλιέλαιο καιβούτυρα που απειλούν τη βιωσιμότητα των μικρομεσαίων οικογενειακών επιχειρήσεών και κάνουν πολλούς επιχειρηματίες του κλάδου να σκέφτονται μέχρι και την αναστολή λειτουργίας.

Στη συνέχεια έθιξαν το ζήτημα του σαφούς διαχωρισμού της φρέσκιας από την κατεψυγμένη ζύμη για την παραγωγή ψωμιού, ώστε να γνωρίζει ακριβώς ο καταναλωτής αν αυτό που αγοράζει είναι προψημένο – κατεψυγμένο ή φρέσκο και πώς παράγεται, αλλά και για τη μη τήρηση της νομοθεσίας για πώληση συσκευασμένου ψωμιού εκτός των σημείων παραγωγής.

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος, αφού άκουσε προσεκτικά τους εκπροσώπους των αρτοποιών της Μαγνησίας, τόνισε ότι «θα πρέπει να άμεσα να δοθεί θεσμική λύση στα ζητήματα αθέμιτου ανταγωνισμού που οδηγεί σε μαρασμό του κλάδου και κλείσιμο των μικρών παραδοσιακών φούρνων της γειτονιάς».

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι, Χρειάζονταιμέτρα στήριξης που θα παράξουν άμεσα αποτέλεσμα, όπως η μείωση του ΦΠΑ στα είδη μαζικής κατανάλωσης η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτατο συντελεστή για το ψωμί, αύξηση της κρατικής επιχορήγησης στα τιμολόγια ρεύματος και ενέργειας και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου