ΤΟΠΙΚΑ

Επερώτηση Αλ. Μεϊκόπουλου για το έλλειμμα της ΕΒΕΤΑΜ

επερώτηση-αλ-μεϊκόπουλου-για-το-έλλει-38548

Επερώτηση για το «τεράστιο και αδικαιολόγητο έλλειμμα» στον απολογισμό της Ανώνυμης Εταιρείας Βιομηχανικής Ερευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Εργαστηριακών δοκιμών (ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ) που έχει βασικό μέτοχο το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο κ. Μεϊκόπουλος τονίζει ότι στον απολογισμό της εταιρείας για το 2020 εμφανίζεται σημαντική ζημία στα έσοδα της τάξεως των 1.308.086,55 ευρώ, τη στιγμή που για το 2019, μόλις ένα έτος πριν οι ζημίες έφταναν μόλις τα 60.500,07 ευρώ.

Προς αυτήν την κατεύθυνση ζητεί να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό για ποιον λόγο η ΕΒΕΤΑΜ παρουσιάζει τόσο μεγάλη ζημία για το 2020 σε σχέση με το 2019, τι είδους δαπάνες είναι οι σχετικώς αναγραφόμενες για την πανδημία, ποιον σκοπό εξυπηρέτησαν, αλλά και για ποιο λόγο ο ισολογισμός της εταιρείας δεν υπογράφεται από τη διατελούσα πρόεδρο.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι «στους πολίτες έχει δημιουργηθεί δικαιολογημένα εικόνα αποδιοργάνωσης, κακοδιαχείρισης και σκιωδών πρακτικών για μία εταιρεία που εποπτεύεται από το Δημόσιο» και γεννούνται ερωτηματικά για «τη σημαντική απώλεια μέρους εσόδων του δημοσίου χωρίς πειστική αιτία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου