ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη φοροελάφρυνσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

ανάγκη-φοροελάφρυνσης-μικρομεσαίων-320658

Τονίστηκε σε συνάντηση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας επισκέφθηκε προχθές ο πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Κυρανάκης, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου Γιώργο Μαλαμάκη.

Ο κ. Κυρανάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλη Μπασδάνη για τις παρεμβάσεις της νεολαίας του ΕΛΚ σχετικά με την προώθηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας την απόλυτη στήριξη στον Επιμελητηριακό θεσμό, καθώς τα Επιμελητήρια λειτουργούν μόνο ως προς όφελος των επιχειρήσεων, με κινήσεις εξωστρέφειας για την τόνωση της αγοράς.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τόνισε τη σημασία στην αλλαγή των πολιτικών για την επιχειρηματικότητα και την απασχόληση των νέων στην Ευρώπη, καθώς οι αριθμοί καταγράφουν 26 εκατομμύρια ανέργους και 25 εκατομμύρια επιχειρήσεις. Επομένως, όπως είπε, επιβάλλεται να βρεθεί ένας τρόπος κινητροδότησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο πρόεδρος της Νεολαίας του ΕΛΚ αναφέρθηκε στις προσπάθειες για χαμηλότερη φορολόγηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Νότιας Ευρώπης με περισσότερη ευελιξία, ένα πακέτο προτάσεων το οποίο και παραδόθηκε τον περασμένο μήνα στον Ευρωπαίο Επίτροπο Αντόνιο Τανίνι.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας τόνισε την αναγκαιότητα της υποχρεωτικής εγγραφής στα Επιμελητήρια, καθώς είναι ο μόνος φορέας που λειτουργεί προς όφελος των επιχειρηματιών.

Ο κ. Μπασδάνης αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα ανακούφισης και τις παρεμβάσεις που προωθεί το Επιμελητήριο Μαγνησίας προς την κεντρική Διοίκηση, στους αρμόδιους φορείς και τα Υπουργεία.

Οπως σχετικά με τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ και την παροχή ανάλογων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του, το Επιμελητήριο Μαγνησίας προχώρησε σε ρεαλιστικές προτάσεις για την αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλισμένων σε 90 δόσεις. Ο κ. Μπασδάνης υπογράμμισε την κρίση της ελληνικής επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και επιβάλλεται να βρεθούν άμεσα λύσεις και μέτρα στήριξης των προσπαθειών επιβίωσης που καταβάλουν.

Ο κ. Κυρανάκης έλαβε γνώση για τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2014 του Επιμελητηρίου Μαγνησίας που παρουσιάζουν 438 διαγραφές και 214 νέες εγγραφές.

Ο Γιώργος Μαλαμάκης αναφέρθηκε στην δυναμική εξαγωγική δυνατότητα του Ν. Μαγνησίας στην Ιταλία, καθώς 78 χώρες στο πλαίσιο των διμερών σχέσεων με το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο, δίνεται η ευκαιρία να εξαχθούν τα τοπικά προϊόντα σε όλες αυτές τις χώρες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου