ΤΟΠΙΚΑ

Λούνα παρκ στην «καρδιά» του Βόλου

λούνα-παρκ-στην-καρδιά-του-βόλου-320704

Αυξημένη η προσέλευση παιδιών και σχολικών εκδρομών

Ενα μίνι λούνα παρκ στην «καρδιά» του Βόλου, στην Πλατεία Πανεπιστημίου (Δημητριάδος – Π. Μελά), έχει εγκατασταθεί από την Κυριακή του Πάσχα. Αποτελεί πόλο έλξης για μικρούς και μεγάλους, που το επισκέπτονται για πολλές δόσεις παιχνιδιού και διασκέδασης.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ
Φωτό: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Παρότι η παραμονή του λούνα παρκ στο χώρο έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος Μαΐου, η αυξημένη προσέλευση του κόσμου έχει δημιουργήσει τη θέληση των διοργανωτών για παραμονή τους στο χώρο μέχρι το καλοκαίρι. Αλλωστε για τη λειτουργία του λούνα – πάρκ εργάζονται περίπου δέκα οικογένειες.

Τα παιχνίδια που συνθέτουν το διασκεδαστικό σκηνικό του λούνα παρκ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου, είναι το καράβι «πειρατής», η πισίνα με κανό, τα τρενάκια για μικρούς και μεγάλους, τα συγκρουόμενα αυτοκινητάκια, το τρενάκι «Αλαντίν», το καρουζέλ και το «ταψί».

«Στο μίνι λούνα παρκ έχουμε φροντίσει, ώστε να τοποθετηθούν μηχανήματα – παιχνίδια που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες, δηλαδή από μικρά παιδιά μέχρι μεγάλους», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο υπεύθυνος λειτουργίας κ. Δημήτρης Ντούβας, προσθέτοντας ότι ο κόσμος έχει «αγκαλιάσει», από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του, το λούνα παρκ και γι’ αυτό στόχος τους είναι να παραμείνουν στο χώρο όσο μεγαλύτερο διάστημα γίνεται. Βέβαια, όπως διευκρίνισε, αυτό θα εξαρτηθεί από τη δημοτική αρχή Βόλου.

Επίσης, όπως ανέφερε ο κ. Ντούβας, οι καταστηματάρχες της Ερμού είναι ιδιαίτερα θετικοί στην παραμονή του λούνα παρκ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, καθώς με αφορμή τη λειτουργία του, πολλοί καταστηματάρχες προσδοκούν ότι η βόλτα του κόσμου μπορεί να συνοδευτεί με αγορές από τα καταστήματα.

Εκπτωση σε σχολεία

Μάλιστα, για την προσέλκυση σχολείων, οι υπεύθυνοι λειτουργίας προσφέρουν έκπτωση 30% σε όλες τις οργανωμένες εκδρομές. Ο χώρος είναι ανοιχτός από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Τέλος ο κ. Ντούβας επισήμανε ότι ο κόσμος έχει δείξει την προτίμησή του στο λούνα παρκ από πέρυσι, οπότε είχε εγκατασταθεί για πρώτη φορά στην πλατεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου