ΤΟΠΙΚΑ

Στα «αζήτητα» νεόδμητες κατοικίες

στα-αζήτητα-νεόδμητες-κατοικίες-264298

Στα «αζήτητα» φαίνεται ότι βρίσκονται εδώ και μια πενταετία οι νεόδμητες κατοικίες στη Μαγνησία. Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επαγγελματίες του χώρου, παρατηρείται πιο έντονα στα χωριά του Πηλίου και λιγότερο μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Οι περισσότερες απούλητες νεόδμητες κατοικίες αφορούν κυρίως είτε μεζονέτες είτε συγκροτήματα πολυτελών κατοικιών, που βρίσκονται σε πολλά χωριά του Πηλίου και έχουν κατασκευαστεί πριν μια πενταετία.

Οπως αναφέρουν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μεσίτες ακινήτων που συνεργάζονται με κατασκευαστές, το πρόβλημα στο Βόλο είναι περιορισμένο αντίθετα με ότι συμβαίνει σε περιοχές έκτος πολεοδομικού συγκροτήματος και στα χωριά του Πηλίου.

Συγκεκριμένα σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν συγκροτήματα κατοικιών σε Αγριά, Πλατανίδια, Λεχώνια, Γατζέα, Καλά Νερά, Πορταριά, Αϊ Γιάννη, Μηλιές, Αγιο Γεώργιο, Βυζίτσα και Τσαγκαράδα.

Οπως αναφέρουν επαγγελματίες του χώρου, στα περισσότερα νεόδμητα συγκροτήματα κατοικιών, από τις δέκα κατοικίες έχουν πουληθεί 2-3 κατοικίες και οι υπόλοιπες παραμένουν για χρόνια στα «αζήτητα» καθώς οι κατασκευαστές δεν είναι διευθετημένοι- όπως διευκρινίζουν χαρακτηριστικά- να τα «σκοτώσουν» στην τιμή καθώς το κόστος κατασκευής τους ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

«Φως στο τούνελ» μόνο από ξένους αγοραστές

«Φως στο τούνελ» οι κατασκευαστές βλέπουν μόνο από ξένους αγοραστές, οι οποίοι ωστόσο στην καλύτερη περίπτωση διαθέτουν μάξιμουμ μέχρι 120.000 ευρώ.

Αντίθετα ενδιαφέρον από έλληνες αγοραστές δεν υπάρχει ενώ παράλληλα -όπως αναφέρουν μεσίτες- οι Ελληνες φαίνεται ότι δεν προτιμούν ιδιαίτερα να επενδύσουν τα χρήματά τους σε μια κατοικία που θα βρίσκεται σε συγκρότημα κτιρίων.

«Ολες οι ελπίδες για να κινηθούν τέτοιες περιπτώσεις νεόδμητων κατοικιών βρίσκονται μόνο στους ξένους και κυρίως στους Ευρωπαίους», αναφέρει η υπεύθυνη μεσιτικού γραφείου κ. Ρία Σκούρτη, προσθέτοντας χαρακτηριστικά : «Η εικόνα που έχω από τους κατασκευαστές που συνεργάζομαι είναι ότι στο Βόλο, είναι λίγες οι νεόδμητες κατοικίες που βρίσκονται στα “αζήτητα”, ενώ αντίθετα στα χωριά του Πηλίου είναι πάρα πολλές μεζονέτες απούλητες, οι οποίες έχουν χτιστεί προ τριετίας και πενταετίας».

Στη συνέχεια όπως αναφέρει η κ. Σκούρτη, όταν χτίστηκαν οι συγκεκριμένες κατοικίες οι κατασκευαστές είχαν πληρώσει ακριβά οικόπεδα, υλικά και εργατικά έξοδα με αποτέλεσμα σήμερα να μην κατεβάζουν τις τιμές καθώς το κέρδος που θα εξασφαλίσουν θα είναι ελάχιστο.

Τέλος η κ. Σκούρτη επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι συνεργάζεται με κατασκευαστή, ο οποίος πριν λίγες ημέρες τις ανέφερε ότι έχει να χτυπήσει το τηλέφωνο δύο χρόνια από ενδιαφερόμενο για τις νεόδμητες μεζονέτες στο Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου