ΤΟΠΙΚΑ

Επτά χρόνια «φαγούρας»…ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΟΛΟΥ

επτά-χρόνια-φαγούραςγια-το-διευθυ-262833

Απίθανες ιστορίες για μια θέση παιδιάτρου στο Νοσοκομείο Βόλου

Οταν τον Ιούλιο του 2008, πριν από επτά και πλέον χρόνια, προκηρύχθηκε η θέση του Διευθυντή Παιδιατρικής επί θητεία στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σήμερα, μετά από διάφορα περιστατικά ενδοϋπηρεσιακών αντιπαραθέσεων, ενστάσεων, αναφορών, παρεμβάσεων κ.α., η διαδικασία θα παρέμενε σε εκκρεμότητα δίχως προοπτική άμεσης ολοκλήρωσης καθώς από το Σεπτέμβριο το Νοσοκομείο στερείται διοίκησης και είναι άγνωστο πότε θα αποκατασταθεί η διοικητική λειτουργία του για να προχωρήσουν και άλλα θέματα όπως προσλήψεις, προμήθειες κ.λπ.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στην έρευνα που δημοσίευσε την περασμένη Κυριακή για την υποστελέχωση δομών Υγείας και συγκεκριμένα της Παιδιατρικής Κλινικής, ανέδειξε τα προβλήματα που προκαλεί η απουσία επιστημονικού προσωπικού όχι μόνο στη λειτουργία της κλινικής αλλά και στα Εξωτερικά Ιατρεία.

Τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο «Τ», αποτυπώνουν διάφορες πτυχές εσωτερικού «πολέμου», προκειμένου να εξυπηρετηθούν, ακόμη και με παρεμβάσεις εξωθεσμικών και πολιτικών, προσωπικές φιλοδοξίες και περίεργες αντιλήψεις για τη στελέχωση ενός δημόσιου φορέα.

Πράγματι, από τις 7-7-2008 όταν προκηρύχθηκε η θέση Διευθυντή Παιδιατρικής για το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, η συνεδρίαση του Συμβουλίου Προσλήψεων – Κρίσεων πραγματοποιήθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2014 στο Γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου με σύνθεση Κων. Καραμπάτσας – Πρόεδρος, Αθαν. Λιούπης – Κριτής (Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου), Ελένη Τζάμου – Κριτής Εισηγητής, Παναγ. Σταμούλης – Κριτής Εισηγητής, Κων. Σπουρόπουλος – Κριτής Διευθυντής Παθολογικού Τομέα και όλγα Καπογιώργου, Γραμματέας.

Σύμφωνα με το πρακτικό, την αναπομπή του οποίου ζήτησε από το υπ. Υγείας η υποψήφια για τη θέση, γιατρός Αναστασία Αναστασίου – Κατσιαρδάνη, «το Συμβούλιο έκανε έλεγχο των δικαιολογητικών των δύο υποψηφίων κ.κ. Αναστασίου Αναστασίας και Εμμ. Αλεξόπουλου και ανεγνώσθησαν οι εισηγήσεις των εισηγητών και η απάντηση επί των ενστάσεων.

Μετά τα ανωτέρω και από ευρεία διαλογική συζήτηση, το Συμβούλιο αποφασίζει να κάνει δεκτή την εισήγηση του κ. Π. Σταμούλη, ο οποίος κατέταξε τους υποψηφίους ως εξής:

Αριθμός κατάταξης

1: Μερίδης Θεόφιλος,

2: Αλεξόπουλος Εμμ.,

3: Αναστασίου Αναστασία,

4: Καραντάνας Αποστ.

5: Καρμίρη Φιλίτσα.

Μετά τις αποχωρήσεις των υποψηφίων κ.κ. Μερίδη, Καραντάνα και Φιλίτσας Καρμίρη, λόγω συνταξιοδότησης, ο πίνακας κατάταξης διαμορφώνεται ως εξής:

Αριθμός κατάταξης

1: Αλεξόπουλος Εμμ.,

2: Αναστασίου Αναστασία.

Το Συμβούλιο σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Παν. Σταμούλη, ομόφωνα αποφαίνεται ότι ο ιατρός κ. Αλεξόπουλος Εμμ. κατέχει όλα τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για την κάλυψη μιας θέσης Διευθυντή Παιδιατρικής επί θητεία για το Γενικό Νοσοκομείου Βόλου».

Λίγες ημέρες μετά την ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου, η δεύτερη στην κατάταξη κα Αναστασία Αναστασίου κατέθεσε στο υπουργείο Υγείας αίτηση για την αναπομπή του πρακτικού, επικαλούμενη «παράβαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας, παράβαση νόμου» επισημαίνοντας ότι έπρεπε να καταταχθεί 1η και εμφαίνεται από λάθος υπολογιστικό δεύτερη με ελάχιστη διαφορά».

Μεταξύ άλλων η κα Αναστασίου επισημαίνει ότι «η ουσιαστική διαφορά είναι πολύ μεγαλύτερη μεταξύ των δύο υποψηφίων, υπέρ εμού. Ο συνάδελφος και δεν έχει μετεκπαιδευτεί αλλά και δεν διαθέτει αντίστοιχη εμπειρία ενώ απέχει παντελώς και τεκμηριωμένα από Συνέδρια και Παιδιατρικές επιστημονικές εκδηλώσεις ενασχολούμενος εξειδικευμένα με μελέτες ύπνου και πνευμονολογικά θέματα για τις ανάγκες συνεργασίας του με Πανεπιστημιακό χώρο, όπου και έχει την οργανική του θέση. Αντίθετα με την πολυετή εμπειρία μου σε τμήματα προώρων, ο συνάδελφος διαθέτει εμπειρία ενός 3μηνου. Είναι σίγουρο ότι για λόγους αξιοπρέπειας και δεοντολογίας, τέτοιας φύσεως αδικία δεν είναι δυνατόν να την ανεχθώ, όπως και το γεγονός, ότι η παραίτησή μου, αν επιχειρηθεί να μπει συνάδελφος με τέτοιες αναξιοκρατικές διαδικασίες από το «παράθυρο», είναι σίγουρο αφ ενός αλλά και αφ ετέρου, θα οδηγήσει σε διάλυση αυτή την Κλινική, εξ αιτίας των αυξημένων απαιτήσεών της… Ένας συνάδελφος με έλλειψη αντίστοιχων απαραίτητων για αυτή την Κλινική προσόντων και τέτοιας εμπειρίας, με μόνιμη διανομή στη Λάρισα, είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες αυτής της Κλινικής».

Η υπόθεση της στελέχωσης της Παιδιατρικής Κλινικής, τα όσα αποτυπώνονται σε αναφορές, υπομνήματα και ενστάσεις κατά πινάκων κατάταξης, δεν είναι η μοναδική που ταλανίζει το Νοσοκομείο Βόλου και ευρύτερα τον χώρο του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, συντηρώντας την κατάσταση υποστελέχωσης και απαξίωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου