ΤΟΠΙΚΑ

Ψάχνουν πελάτες… έξω από τη ΔΕΗ για τη σύνταξη ηλεκτρολογικών σχεδίων

ψάχνουν-πελάτες-έξω-από-τη-δεη-για-τη-263080

Συστάσεις από το Σύνδεσμο Εργοδηγών Ηλεκτρολόγων προς τους καταναλωτές

Προσοχή στους καταναλωτές συνιστά ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας καθώς όπως καταγγέλλει πολλοί Βολιώτες έχουν πέσει «θύματα» ανθρώπων που δηλώνουν ηλεκτρολόγοι και μέλη του συνδέσμου του προκειμένου να εξασφαλίσουν πελατεία για τη σύνταξη ηλεκτρολογικών σχεδίων.

Ο Σύνδεσμος Εργοδηγών Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων και Συντηρητών Καυστήρων Νομού Μαγνησίας, σε ανακοίνωση επισημαίνει ότι «οι εν λόγω «ηλεκτρολόγοι» δεν είναι μέλη του Συνδέσμου μας και δεν τους θεωρούμε συναδέλφους».

Επίσης ο σύνδεσμος κάνει γνωστό προς τους καταναλωτές ότι «όταν ζητείται από την ΔΕΔΔΗΕ, ηλεκτρολογικό σχέδιο, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν κατατίθεται απλά ηλεκτρολογικό σχέδιο, αλλά υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου, στην οποία και υπογράφει, τόσο ο προαναφερόμενος, όσο και ο ιδιοκτήτης της εγκατάστασης. Επίσης ο ενδεδειγμένος και υποχρεωτικός τρόπος έκδοσης υπεύθυνης δήλωσης ηλεκτρολόγου, είναι επιτόπιος έλεγχος ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, μέτρηση των παραμέτρων ασφαλειών της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης με ειδικά όργανα, τα οποία θα πρέπει να κατέχει ο κάθε ηλεκτρολόγος.

Παράλληλα χρειάζεται αποτύπωση της ηλεκτρικής εγκατάστασης, συμπλήρωση των απαραιτήτων εντύπων, δηλαδή υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρολόγου, πρωτόκολλο ελέγχου, έκθεση παράδοσης και υπεύθυνη δήλωση καλής εκτέλεσης».

«Η διαδικασία έκδοσης ηλεκτρολογικού σχεδίου -καταλήγει ο Σύνδεσμος- είναι μια εργασία που σε καμία περίπτωση, δεν μπορεί να είναι πρόχειρη, διότι αφορά την ασφάλεια της ηλεκτρικής εγκατάστασης αλλά και του ίδιου του χρήστη αυτής.

Ολα τα παραπάνω έγγραφα υπογράφονται και από τον ίδιο τον χρήστη της ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, ο οποίος καθίσταται συνυπεύθυνος, γι’ αυτό που παραλαμβάνει» καταλήγει ο Σύνδεσμος και ενημερώνει ότι για οποιαδήποτε διευκρίνιση, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Συνδέσμου στη διεύθυνση Π. Μελά 43 α’ όροφος (Παλαιό Ταχυδρομείο) και τα τηλέφωνα 24210-30891 και FAX 24210-24535.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου