ΤΟΠΙΚΑ

Χαράτσι 20% στο ενοίκιο των περιπτέρων

χαράτσι-20-στο-ενοίκιο-των-περιπτέρων-247640

Υπόμνημα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από την Ενωση αναπήρων πολέμου

Την έντονη διαμαρτυρία τους για την παρακράτηση φόρου 20% στο ενοίκιο των περιπτέρων τους, διατυπώνουν εγγράφως τα μέλη της Ενωσης Αναπήρων – Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Νομού Μαγνησίας σε υπόμνημα το οποίο απέστειλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλο, τον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας και Εσωτερικών.

Στο υπόμνημα διαμαρτυρίας της Ενωσης Αναπήρων – Θυμάτων Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης Νομού Μαγνησίας επισημαίνεται ότι: «Οι ιδιοκτήτες περιπτέρων Ανάπηροι Θύματα Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης διαμαρτύρονται για το χαράτσι το οποίο τους επεβλήθη με την ψήφιση του Ν. 4172/13 και το οποίο τους υποχρεώνει στην παρακράτηση φόρου 20% στο ενοίκιο των περιπτέρων τους».

Τα μέλη της Ενωσης τονίζουν ότι «είναι ένα χαράτσι αβάσταχτο, όταν αυτά τα λίγα περίπτερα παίρνουν ενοίκιο των 100 – 200 ευρώ και με τη μείωση του 20% έλαβαν 80 – 160 ευρώ».

Οι υπογράφοντες το παραπάνω υπόμνημα διαμαρτυρίας καθιστούν γνωστό σε όλους ότι «τα ενοίκια των περιπτέρων ήδη φορολογούνται» και προσθέτουν ότι «ο υπουργός που υπέγραψε αυτό τον καταδικαστικό νόμο, δεν είδε, δεν γνώριζε ότι οι Ανάπηροι Θύματα Πολέμου και Εθνικής Αντίστασης λαμβάνουν συντάξεις πείνας ποσού 460 ευρώ και λίγοι εναπομείναντες Ανάπηροι Πολέμου με μεγάλα εκατοστά αναπηρίας λαμβάνουν το ποσό των 700 ευρώ».

Οι Ανάπηροι Πολέμου υπενθυμίζουν παράλληλα ότι «τους προστατεύει το άρθρο 21 του Συντάγματος με την ειδική μεταχείριση προς αυτούς, που έδωσαν τη Λευτεριά της Πατρίδας μας, τη ζωή τους, την αρτιμέλειά τους και τους προστάτες τους. Στις 28 Οκτωβρίου, στην Εθνική γιορτή, οι Ανάπηροι Πολέμου άνοιξαν την παρέλαση και χειροκροτούσε ο κόσμος ακούγοντας στα μικρόφωνα ότι περνούν οι Ηρωες. Μόνο γι’ αυτή την ημέρα είμαστε οι Ηρωες;» διερωτώνται.

Κατά συνέπεια ζητούν την παρέμβαση του κ. Παυλόπουλου «ώστε να σταματήσει η εφαρμογή αυτού του Νόμου και ο κατατρεγμός των λίγων ανοικτών περιπτέρων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου