ΤΟΠΙΚΑ

Πήραν πίσω το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιπτέρων

πήραν-πίσω-το-ιδιοκτησιακό-καθεστώς-τ-279786

Ανακάλεσαν το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των περιπτέρων από τα 48 προαπαιτούμενα μέτρα που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, το οποίο ψηφίζεται αύριο Παρασκευή στη Βουλή και ως εκ τούτου δεν υπάρχει φόβος για απώλεια των αδειών.

Ρεπορτάζ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Ο πρόεδρος της Ενωσης Περιπτεριούχων Καπνοπωλών Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, ο οποίος χθες μετέβη στην Αθήνα για θέματα του κλάδου, είπε ότι μετά από τις ενέργειες των Σωματείων και της Ομοσπονδίας υπάρχει η ενημέρωση ότι τελικά το πολυνομοσχέδιο δεν θα περάσει το ιδιοκτησιακό.

«Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες που έχουμε θα γίνει καινούργια τροπολογία που θα αφορά στα περίπτερα και τις λαϊκές αγορές από το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο ίδιος τονίζοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά ευχάριστη εξέλιξη καθώς οι περιπτερούχοι δεν θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να αλλάξουν επαγγελματική στέγη όταν οι Τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα και οι ίδιοι δεν έχουν οικονομικά αποθέματα για να ξεκινήσουν από την αρχή», πρόσθεσε.

Ο κ. Τόπας απέδωσε την εξέλιξη στη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε αλλά και τη διαμαρτυρία και άλλων επαγγελματικών κλάδων όπως προμηθευτών, μεταφορέων, εταιρειών.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης που είχε με τους εκπροσώπους της Συνομοσπονδίας Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου, της Ομοσπονδίας Αναπήρων Θυμάτων Πολέμου Βορείου Ελλάδας και του Επιμελητηρίου Αθηνών με το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Κώστα Πουλάκη, για τους κοινόχρηστους χώρους και τις δημοπρασίες, η οποία όπως είπε δεν είχε αποτέλεσμα.

«Καταθέσαμε ολοκληρωμένη πρόταση για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους και τις δημοπρασίες. Ζητήσαμε να περιέλθουν αυτά στη δικαιοδοσία της Περιφέρειας από τους δήμους που είναι σήμερα και το οικονομικό κομμάτι να παραμείνει ως έχει.

Οι δήμοι με την έκδοση κανονιστικών αποφάσεων δρουν ανεξέλεγκτα προκαλώντας προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των περιπτέρων. Ωστόσο, μας παρέπεμψαν στο υπουργείο Οικονομικών», είπε και πρόσθεσε ότι η συνάντηση απέβη επί της ουσίας άκαρπη.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου