ΤΟΠΙΚΑ

Παίρνει δύναμη από τον Κ. Κόγια

παίρνει-δύναμη-από-τον-κ-κόγια-281071

Με την ενημέρωση ότι στα 48 προαπαιτούμενα μέτρα του πολυνομοσχεδίου περιλαμβάνεται η απώλεια αδειών περιπτέρων σε περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη ανάπηρου – θύματος πολέμου συνέπεσε η χθεσινή μέρα μνήμης του Κώστα Κόγια, τρία χρόνια μετά την πορεία Βόλος – Σύνταγμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα τότε επώδυνα μέτρα.

Η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών, που υποστηρίχτηκε σε μεγάλο βαθμό από περιπτερούχους, αλλά και άλλους κλάδους, δυστυχώς επιβεβαιώνεται για τις δυσοίωνες προβλέψεις για τον μέλλον αλλά δεν δικαιώνεται στις διεκδικήσεις της αφού νέα μέτρα ακόμη πιο επώδυνα αποφασίζονται.

Ομως, θα συνεχίσει το έργο του Κώστα Κόγια ώστε η θυσία του να μην πάει χαμένη. Θα είναι παντού δίπλα σε όλους τους κλάδους όσοι κινητοποιούνται.

Το μέλος της Κίνησης, Λίτσα Κόγια, σύζυγος του Κώστα Κόγια, είπε ότι η χθεσινή μέρα μνήμης βρήκε τους περιπτερούχους εντελώς ξεκρέμαστους.

«Σήμερα συμπληρώνουμε τρία χρόνια από την ημέρα που ξεκίνησε η Κίνηση Ελπίδας Πολιτών την πορεία Βόλος – Αθήνα με τα πόδια. Με αφετηρία το λιμάνι του Βόλου φτάσαμε στο Σύνταγμα μετά από έντεκα μέρες.

Τα μέτρα ήταν σκληρά και ο Κώστας Κόγιας αποφάσισε τότε σε διαβούλευση με άλλα μέλη και πήρε την απόφαση για μία διαφορετικού είδους διαμαρτυρία. Προχωρήσαμε με δύναμη ψυχής. Πήραμε από όλη τη διαδρομή θετικά μηνύματα από τον κόσμο, αντιμετωπίσαμε τα ΜΑΤ. Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε ποτέ, απεναντίας τα μέτρα συνέχισαν να εντείνονται» είπε.

Στην εκδήλωση έγινε προβολή βίντεο από την πορεία, ενώ τα μέλη της Κίνησης Ελπίδας Πολιτών συντόνισαν τη δράση τους ώστε να συνεχίσουν τους αγώνες.

«Εχουν αρχίσει τα πιο σκληρά μέτρα να υλοποιούνται και ισοπεδώνουν τα πάντα. Είναι χρέος μας να ενεργοποιηθούμε πιο δυναμικά και να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις όπου χρειαστεί σε όποιον κλάδο πλήττεται. Θα προτιμούσαμε όλοι να ήταν και ο Κώστας Κόγιας εδώ. Αλλά σφίγγω την καρδιά μου και λέω ότι το έργο του πρέπει να το συνεχίσουμε, δεν πρέπει η θυσία του να πάει χαμένη» συμπλήρωσε η ίδια.

Στην εκδήλωση μνήμης ήταν παρών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Περιπτερούχων Μαγνησίας, Βασίλης Τόπας, ο οποίος έκανε γνωστό ότι σήμερα το σωματείο θα κατεβεί εκτάκτως στην Αθήνα και στις 12 το μεσημέρι με τον πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας Γιώργο Καββαθά και άλλα τέσσερα Σωματεία θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Κουρουμπλή προκειμένου να αποτρέψουν το μέτρο που αφαιρεί τις άδειες στην περίπτωση θανάτου του ιδιοκτήτη ανάπηρου – θύματος πολέμου.

«Αν ισχύει κάτι τέτοιο αυτό θα είναι καταστροφικό για εμάς. Δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα να μεταφερθούμε σε άλλα μαγαζιά. Οι Τράπεζες δεν δανείζουν χρήματα, ενώ απαιτείται κεφάλαιο. Οι περισσότεροι είμαστε χρεωμένοι με ρυθμίσεις και δυσκολευόμαστε να βγάλουμε τις υποχρεώσεις που συσσωρεύτηκαν από την επιβολή των capital controls και μετά» πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου