ΤΟΠΙΚΑ

Μιχ. Μιτζικός: Μαρίνα και αεροδρόμιο «αιχμή του δόρατος» για τον τουρισμό

μιχ-μιτζικός-μαρίνα-και-αεροδρόμιο-α-237996

Από το γραφείο του υποψηφίου δημάρχου Βόλου Μιχ. Μιτζικού εκδόθηκε η εξής ανακοίνωση:

«Η μαρίνα τουριστικών σκαφών στο λιμάνι και το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου είναι οι «αιχμές του δόρατος» για την ανάπτυξη του τοπικού τουρισμού. Στη διαπίστωση αυτή κατέληξαν ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μιχάλης Μιτζικός και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου κ. Σωκράτης Αναγνώστου, που συναντήθηκαν χθες στο γραφείο του δευτέρου στο ΤΕΕ.

Ο κ. Αναγνώστου ενημέρωσε τον Υποψήφιο Δήμαρχο Βόλου για τις θέσεις του ΤΕΕ αναφορικά με τη μαρίνα τουριστικών σκαφών και την ανάπτυξη του λιμανιού, για τα περιβαλλοντικά μέτρα που πρέπει να ληφθούν, καθώς και για την αναγκαιότητα να ολοκληρωθεί και να λειτουργήσει ο επιβατικός σταθμός (τέρμιναλ) στην κεντρική προβλήτα.

Επίσης συζήτησαν για το αεροδρόμιο Ν. Αγχιάλου και συμφώνησαν ότι πρέπει να ενταθούν οι προσπάθειες απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (Περιφέρεια, Δήμος, τουριστικοί παράγοντες), για την περαιτέρω ανάπτυξη του αερολιμένα, στην κατεύθυνση προσέλκυσης νέων αεροπορικών εταιριών και αύξησης των πτήσεων.

Όπως επισήμανε ο κ. Μιτζικός, η μαρίνα τουριστικών σκαφών και το αεροδρόμιο αποτελούν την «αιχμή του δόρατος» για την τουριστική ανάπτυξη, θα φέρουν έσοδα στην πόλη και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Σημειώνεται ότι στη στήριξη του αεροδρομίου Ν. Αγχιάλου αποβλέπει και η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σε εκδηλώσεις προβολής της Βιέννης και στη διεθνή έκθεση τουρισμού του Βουκουρεστίου.

Ακόμη ο Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ συζήτησαν για το έργο του περιφερειακού δρόμου του πολεοδομικού συγκροτήματος και την «εργολαβία σκούπα» και κοινή ήταν η διαπίστωση πως πλέον «βλέπουν φως στο τούνελ».

Επίσης συζήτησαν για τη δυνατότητα να ξεκινάει το Τραίνο του Πηλίου τα δρομολόγιά του από την Αγριά και όχι από τα Άνω Λεχώνια, έτσι ώστε να αξιοποιηθεί και το παραδοσιακό κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού στην Αγριά, που μπορεί να καταστεί χώρος πολιτισμού.

Τέλος ο κ. Μιτζικός ενημερώθηκε από τον κ. Αναγνώστου για το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου