ΤΟΠΙΚΑ

Πλούσιος ο απολογισμός τριετίας από την ΕΚΠΟΛ

πλούσιος-ο-απολογισμός-τριετίας-από-τ-237938

Συνεχείς είναι οι επιτυχίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά την ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πολιτιστικού Τουρισμού ECTN με έδρα τις Βρυξέλλες, στο οποίο συμμετέχουν φορείς από 14 Ευρωπαϊκά Κράτη. Το τελικό συνέδριο του ευρωπαϊκού προγράμματος CHARTS, το οποίο επιτεύχθηκε και υλοποιείται από το Δήμο του Νοτίου Πηλίου, χάρις στο ECTN, αποφασίστηκε να διεξαχθεί, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ, στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Θεσσαλία με αποτέλεσμα να έχουμε μία διεθνή προβολή στα κράτη που θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

Τα παραπάνω τόνισε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας, παρουσιάζοντας τον απολογισμό της Εταιρείας από το 2011.

Ο κ. Χαλέβας στάθηκε ιδιαίτερα στη στο παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες που απέσπασε η Θεσσαλία χορεύοντας συρτάκι, προβάλλοντας έτσι παγκοσμίως την περιοχή και με ελάχιστο κόστος, ενώ υπενθύμισε ότι δημιουργήθηκε η Ακαδημία Παγκοσμίων Επιτυχιών, προκειμένου να συνεχίσει τη διεκδίκηση παγκοσμίων επιτυχιών και να καταστήσει την Περιφέρειας Θεσσαλίας, περιφέρεια των ρεκόρ Γκίνες.

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

– Στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών συνεργασιών η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον Εθνικό Φορέα της Ιταλίας ENGEA και τη διεθνή επιτροπή ACES, πέτυχε την πιστοποίηση της πρώτης πανελλαδικά εγκεκριμένης διαδρομής του τριάθλου, ιππασία, ποδηλασία, πεζοπορία και αναφερόμαστε στη διαδρομή που πιστοποιήθηκε στο Νότιο Πήλιο 30 χιλιομέτρων με την ονομασία «Κένταυρος».

– Μέσα στις σημαντικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας της ΕΚΠΟΛ ήτανε και η ίδρυση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Πηλιορείτικων Συλλόγων, η οποία μέσω της ΕΚΠΟΛ εντάχτηκε τόσο στο δίκτυο EuropaNostra όσο και στο δίκτυο ECTN.

– Προτάθηκε και γιορτάστηκε για πρώτη φορά στη Θεσσαλία ο καθιερωμένος, θεσμός της Λευκής Χριστουγεννιάτικης Νύχτας.

– Η ΕΚΠΟΛ μέσω του κοινωνικού της προσώπου επαναδραστηριοποίησε το Συντονιστικό Συμβούλιο Προστασίας Κακοποιημένων – Παραμελημένων Ατόμων (ΚαΠα).

– Μέσω του HomeStart, στο οποίο η ΕΚΠΟΛ είναι ιδρυτικό μέλος, υποστηρίχτηκαν οικογένειες από ειδικούς προκειμένου να στηριχτούν και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματά τους.

«Είναι σημαντικό να επισημανθεί ότι όλες αυτές οι δράσεις της Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού, η οποία αναπτύχθηκε σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας αν και τετραπλασίασε τις υποχρεώσεις της κατάφερε να ανταποκριθεί με το ένα τέταρτο των χρημάτων που εισέπραττε στο παρελθόν. Είμαι σίγουρος ότι με λίγα πετύχαμε πολλά και όλα αυτά χάρις στη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες μας», τόνισε ο Κ. Χαλέβας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου