ΤΟΠΙΚΑ

Στο γυμναστήριο της Αγριάς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

στο-γυμναστήριο-της-αγριάς-ο-περιφερε-237949

«Με συντονισμένες προσπάθειες θέτουμε σε πορεία υλοποίησης σταματημένα αθλητικά έργα για τους πολίτες», δήλωσε

Το ημιτελές γυμναστήριο της Αγριάς επισκέφτηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, συνοδευόμενος από την αντιπεριφερειάρχη Δωροθέα Κολυδρίνη, τον εντεταλμένο σύμβουλο Γιώργο Καλτσογιάννη και τον διευθυντή Τεχνικών Εργων της Περιφέρειας Γ. Φλαμπούρη. Μετά την ένταξη της ολοκλήρωσης του έργου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας με προϋπολογισμό 790.000 ευρώ, ο Δήμος Βόλου προκήρυξε την εργολαβία και πλέον έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ολοκλήρωση του.

«Πρόκειται για ένα από τα πολλά αθλητικά έργα του προγράμματος «Ελλάδα 2004», τα οποία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης είχαν απομείνει «κουφάρια» αποτελώντας εκτός των άλλων εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης», δήλωσε ο Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Δήμο Βόλου τρέξαμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να μπορέσει το έργο αυτό να προχωρήσει. Έτσι εντάξαμε την ολοκλήρωση των εργασιών στο (Π.Δ.Ε.) της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να μπορούν οι πολίτες της περιοχής να βρίσκουν διεξόδους και να αθλούνται, καθώς ο αθλητισμός είναι ένα σημαντικό κοινωνικό αγαθό».

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης επανέλαβε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για το γεγονός, ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Βόλου και ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το έργο της ολοκλήρωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αγριάς. «Μετά και την εγκατάσταση του εργολάβου, προχωρά πλέον απρόσκοπτα η υλοποίηση ενός έργου μείζονος κοινωνικής σημασίας, όχι μόνο για την Αγριά, αλλά και για την Αρτέμιδα και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλου. Πιστεύουμε πως σύντομα θα αποδώσουμε στη νεολαία μας μια σύγχρονη αθλητική υποδομή σε μια εποχή που την έχει ανάγκη όσο ποτέ, αφού η άθληση αποτελεί στοιχειώδες δικαίωμα».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου