ΤΟΠΙΚΑ

Συγκλήθηκε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου μετά από δίμηνο διοικητικό κενό

συγκλήθηκε-το-δ-σ-του-νοσοκομείου-μετά-232864

Τέλος στο διοικητικό κενό που έχει προκληθεί από τις 22 Σεπτεμβρίου, όταν έληξε η θητεία της προηγούμενης διοίκησης, έθεσε το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Βόλου καθώς συνεδρίασε νόμιμα μετά τη νομοθετική ρύθμιση που πέρασε από τη Βουλή το υπουργείο Υγείας και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.

Η αναβάθμιση του Κων. Καραμπάτσα σε διοικητή δύο διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων (Πανεπιστημιακό και Γενικό Νομαρχιακό Λάρισας) και η μετακίνησή του από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στη Διοίκηση των δύο μονάδων στη Λάρισα, προκάλεσε Διοικητικό κενό στο Βόλο καθώς ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Χαρ. Μπαλλής, όπως και οι υπόλοιποι αναπληρωτές διοικητές σε άλλα Νοσοκομεία, είχαν δικαίωμα να προεδρεύουν στο Δ.Σ. μόνο για ένα τρίμηνο από τη μετακίνηση ή αποχώρηση του Προέδρου – Διοικητή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, σε περίπτωση αποχώρησης του διοικητή ενός νοσοκομείου είναι δυνατή και νόμιμη η λειτουργία του Διοικητικού Συμβουλίου ως το διορισμό νέου διοικητή ακόμη και μετά την πάροδο τριμήνου εφόσον υπάρχει αναπληρωτής διοικητής. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση που έχει αποχωρήσει ο αναπληρωτής διοικητής αλλά παραμένει ο διοικητής.

Στην περίπτωση κατά την οποία έχει εκλείψει ή αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο ο πρόεδρος ή ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του νοσοκομείου, καθήκοντα προέδρου εκτελεί ο αναπληρωτής διοικητής του έτερου νοσοκομείου και εφόσον αυτός δεν υπάρχει, ο διευθυντής της Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας. Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «με τη σύνθεση αυτή το συλλογικό όργανο μπορεί να λειτουργήσει νομίμως ως τον διορισμό νέου προέδρου και αντιπροέδρου, ακόμη και μετά την πάροδο του τριμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα λοιπά μέλη του επαρκούν για το σχηματισμό απαρτίας».

Μετά τη δημοσίευση της ψηφισθείσας τροπολογίας στο ΦΕΚ, συγκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή, μετά πάροδο περίπου δύο μηνών, το Δ.Σ. του Νοσοκομείου με προεδρεύοντα τον αναπληρωτή Διοικητή κ. Χαρ. Μπαλλή και ασχολήθηκε με δεκάδες διαδικαστικά θέματα που είχαν στο μεταξύ συσσωρευτεί, δίχως όμως να επηρεάζεται η λειτουργία του Νοσοκομείου, ενώ τα υπόλοιπα θέματα θα εξεταστούν σε νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. εντός της εβδομάδας.

Νέος ιατρομηχανολογικός εξοπλισμός

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του τρέχοντος ΕΣΠΑ και παρά τα προβλήματα που προέκυψαν λόγω των ειδικών συνθηκών στη χώρα τους τελευταίους μήνες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρά στην προμήθεια για τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, πολύτιμου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού συνολικού αρχικού προϋπολογισμού 2.934.220 ευρώ.

Συγκεκριμένα, υπεγράφησαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, μετά από διεθνή ανοικτή διαγωνιστική διαδικασία, τέσσερις προεγκρίσεις συμβασιοποίησης που αφορούν στην προμήθεια νέου μαγνητικού τομογράφου για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας καθώς και νέου ψηφιακού στεφανιογράφου και ακτινοδιαγνωστικού εξοπλισμού για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Τα έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, με φορέα Υλοποίησης της Πράξης και Κύριο των έργων τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα.

Αναλυτικότερα, υπεγράφη η προέγκριση συμβασιοποίησης προϋπολογισμού 933.570 ευρώ για την «προμήθεια και εγκατάσταση μαγνητικού τομογράφου 1,5 TESLA για το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας». Το έργο αφορά την αντικατάσταση εξοπλισμού ολοκληρωμένου συγκροτήματος μαγνητικού τομογράφου (MRI) που προμηθεύτηκε το Γ.Ν.Λ. το 1996.

Πρόκειται δηλαδή για το δεύτερο μαγνητικό τομογράφο στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Λάρισας την τελευταία δεκαετία με το αντίστοιχο Νοσοκομείο της Μαγνησίας να μην διαθέτει ακόμη «μαγνήτη».

Η δεύτερη προέγκριση αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση νέου στεφανιογράφου για την καρδιολογική κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ δύο ακόμη προεγκρίσεις συμβάσεων αφορούν την προμήθεια και εγκατάσταση ακτινοδιαγνωστικού εξοπλισμού για το εργαστήριο ακτινοδιαγνωστικής – ιατρικής απεικόνισης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, αρχικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου