ΤΟΠΙΚΑ

Ησυχαστήριο από χθες η εστίαση

ησυχαστήριο-από-χθες-η-εστίαση-232320

«Σας ενημερώνουμε ότι το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό για όσο διαρκούν τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης. Καλές γιορτές σε όλους, με υγεία και ευχές για μία καλύτερη χρονιά»… Με παρόμοια μηνύματα ιδιοκτήτες μπαρ και κέντρων διασκέδασης στον Βόλο ενημέρωναν μέσω των σελίδων τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γιορτινό «λουκέτο» που αναγκάστηκαν να κλειδώσουν στις επιχειρήσεις τους μετά την απαγόρευση της μουσικής, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που αποφάσισε η Κυβέρνηση με φόντο τον σοκαριστικό αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ιδιοκτήτες νυχτερινών μπαρ και κέντρων διασκέδασης, χθες βρέθηκαν στις επιχειρήσεις τους για να τις κλειδώσουν… μέχρι νεωτέρας και να ενημερώσουν τους θαμώνες τους για το έκτακτο lock down στη νυχτερινή διασκέδαση.

Το κλίμα ήταν βαρύ, σε όλα τα επίπεδα. Για τα χρέη που επωμίστηκαν και δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν, για τον πρωτοχρονιάτικο τζίρο που θα χαθεί, για τους εργαζόμενους που απασχολούν και που έμειναν χωρίς μεροκάματο.

Οι μεγάλοι χαμένοι του μέτρου απαγόρευσης της μουσικής δεν είναι οι μοναδικοί που μετρούν απώλειες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανο Στεφάνου, από χθες έχουν γίνει εκατοντάδες ακυρώσεις κρατήσεων για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και σε καταστήματα που θα συνεχίσουν να λειτουργούν αλλά χωρίς μουσική.

«Ο αντίκτυπος του κλεισίματος της μουσικής αλλά και η επιβολή ωραρίου έως τις 2 το πρωί, είναι τεράστιος. Επιχειρήσεις προχώρησαν σε προμήθειες για το ρεβεγιόν και μετά τη βροχή ακυρώσεων τα αναλώσιμα που θα μείνουν θα πάνε χαμένα. Η ζημιά είναι πολύ μεγάλη», σημειώνει ο κ. Στεφάνου.

Τετάρτη σαν… Σαββατόβραδο και από χθες ησυχαστήριο

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν προχθές Τετάρτη απόγευμα και τέθηκαν σε ισχύ από χθες, βρήκαν τις νυχτερινές επιχειρήσεις να απευθύνουν καλέσματα για το «τελευταίο πάρτι της χρονιάς», ενώ σε κάποιες επιχειρήσεις επισπεύστηκαν ακόμη και πάρτι γενεθλίων.

Η νύχτα της Τετάρτης θύμισε Σαββατόβραδο, πριν τη χθεσινή ημέρα οπότε και επιβλήθηκε ησυχαστήριο. Η μουσική ήταν κλειστή και στη γειτονιά της εστίασης άκουγες μόνο ομιλίες του κόσμου και τον ήχο μηχανημάτων παρασκευής ποτών και εδεσμάτων.

Ακόμη και στα καφέ- μπαρ στο «Κολωνάκι του Βόλου» η κίνηση ήταν από το πρωί πεσμένη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι τα χειρότερα έρχονται… «Προς το παρόν ο κόσμος βγαίνει στην αγορά για τα ψώνια του για την πρωτοχρονιά και υπάρχει κίνηση. Θα καθίσουν να πιούν έναν καφέ, να φάνε ένα γλυκό, να τσιμπήσουν κάτι. Το άσχημο είναι ότι χωρίς μουσική δεν υπάρχει γιορτινή ατμόσφαιρα. Και τα χειρότερα είναι μπροστά μας», αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Grooove, Κώστας Κοτόπουλος.

«Από την ερχόμενη εβδομάδα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Τα χρήματα του κόσμου θα έχουν τελειώσει, θα πρέπει να πληρώσουν τους αυξημένους λογαριασμούς, θα είμαστε στην καρδιά του χειμώνα και με τον φόβο της εκτόξευσης των κρουσμάτων και δεν θα βγουν. Όταν ανοίξαμε την άνοιξη μετά την καραντίνα χωρίς μουσική, ο κόσμος ήταν σκασμένος. Ηθελε να βγει έξω έστω για έναν καφέ. Τώρα οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές», προσθέτει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου