ΤΟΠΙΚΑ

Καθοριστικές οι γιορτές για την εστίαση

καθοριστικές-οι-γιορτές-για-την-εστία-243305

«Ιδωμεν από το νέο έτος» αναφέρει ο πρόεδρος της εστίασης Στέφανος Στεφάνου για το μέτρο περιορισμού του ωραρίου, που εξετάζεται

Καθοριστική για τη βιωσιμότητα του συνόλου σχεδόν των επιχειρήσεων εστίασης στον Βόλο θα είναι η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων. Σε τρία τριήμερα που ξεκινούν από σήμερα ποντάρουν οι καταστηματάρχες για να τονώσουν τα ταμεία τους και να μπορέσουν να πληρώσουν κάποιες από τις ανελαστικές υποχρεώσεις τους που έχουν συσσωρευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα.

«Το στοίχημα για τον κλάδο της εστίασης είναι να μπορέσει να τονώσει τους τζίρους της τα τρία τριήμερα που ξεκινούν», σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Καφετεριών, Αναψυκτηρίων, Μπαρ και Εστίασης Μαγνησίας, Στέφανος Στεφάνου. Από σήμερα, Παρασκευή, ξεκινά το τριήμερο των Χριστουγέννων, ακολουθεί το τριήμερο της Πρωτοχρονιάς και αμέσως μετά των Φώτων.

«Στην περιοχή μας έχουμε τουριστική κίνηση, που σημαίνει ότι υπάρχει κινητικότητα από επισκέπτες, ενώ και όσοι μένουν για τις γιορτές στο κλεινόν άστυ θα βγουν έξω να διασκεδάσουν. Το θέμα είναι τι καταναλώσεις θα υπάρχουν, από τη στιγμή που οι τσέπες του κόσμου είναι άδειες. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να δουλέψουμε για να πληρώσουμε υποχρεώσεις που είτε συσσωρεύτηκαν το περασμένο διάστημα, όπως τα ενοίκια, είτε είναι αυξημένες, όπως οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και του αερίου που καίνε εκτός από νοικοκυριά και μαγαζιά», αναφέρει ο κ. Στεφάνου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εφαρμογή στην εστίαση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας, που αφορούν στην είσοδο στους εσωτερικούς χώρους μόνο εμβολιασμένων και στην παραμονή ανεμβολίαστων στους εξωτερικούς αποκλειστικά με rapid test, έχουν ήδη καταφέρει σημαντικό πλήγμα στα ταμεία των καταστημάτων εστίασης. «Οι τζίροι έχουν μειωθεί σε ποσοστό άνω του 50% εξαιτίας των μέτρων που εφαρμόζουμε, με αποτέλεσμα να μην έχουμε καταφέρει να ορθοποδήσουμε μετά το lockdown του προηγούμενου διαστήματος», τονίζει.

Οσον αφορά στα μέτρα που ακούγονται ότι εξετάζονται για τη νέα χρονιά και αφορούν μεταξύ άλλων και σε περιορισμό του ωραρίου στην εστίαση, ο κ. Στεφάνου υπογραμμίζει ότι είναι νωρίς ακόμη. «Πολλά ακούγονται. Δεν σημαίνει πως ό,τι ακούγεται εφαρμόζεται. Ιδωμεν. Ας είμαστε ανοιχτά και θα δούμε με τι μέτρα και ωράρια θα λειτουργήσουμε. Αν πάντως ισχύσει η μείωση ωραρίου, η εμπειρία έχει δείξει ότι δεν θα είναι αποτελεσματική, καθώς η νεολαία θα συνεχίζει να συνωστίζεται σε πάρκα και πλατείες», καταλήγει.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου