ΤΟΠΙΚΑ

Ιδιωτικοποίηση της ασφάλισης «βλέπει» το ΠΑΜΕ

ιδιωτικοποίηση-της-ασφάλισης-βλέπε-202194

Κάλεσμα για απεργιακή συγκέντρωση στις 18 Φεβρουαρίου στην πλατεία Πανεπιστημίου

Tην απόσυρση του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου ζητεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου και ότι ουσιαστικά ανοίγει τον δρόμο για την ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει διάφορα συνδικάτα για τις 18 Φεβρουαρίου και διοργανώνει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Πανεπιστημίου.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες τοπικοί εκπρόσωποι του Πανεργατικού Μετώπου υπογραμμίστηκε μεταξύ άλλων πως με τον νέο νόμο τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης πάνε στα 67 για όλους, άντρες και γυναίκες και πως δεν υφίσταται καμία εξαίρεση για καμία κατηγορία εργαζομένων.

Επισημάνθηκε επίσης πως η ενσωμάτωση του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης στον ΕΦΚΑ ουσιαστικά σηματοδοτεί την κατάργησή του, με τον κ. Στεργίου να προβλέπει επίσης ότι καταργείται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη που περικόπηκε με τους προηγούμενους νόμους.

Καταγγέλθηκε ακόμη πως κρατική εγγύηση περιορίζεται στα 345 ευρώ της «εθνικής σύνταξης» και πως η συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών εργαζομένων, αυριανών συνταξιούχων ούτε κατά διάνοια θα προσεγγίσει τα 30 ασφαλιστικά χρόνια για να μπορεί να κατοχυρώσει δικαίωμα σύνταξης.

«Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει ν’ αφήσουμε τα πράγματα στην τύχη τους Έχουμε ευθύνη απέναντι στην οικογένειά μας και στα νέα παιδιά που τα οδηγούν στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των εμπόρων της υγείας», πρόσθεσε επίσης ο κ. Στεργίου και επέκρινε την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι «βάζει πλάτη» για να ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο, χρησιμοποιώντας σκληρές εκφράσεις περί «συνδικαλιστικής μαφίας».

Στο διεκδικητικό πλαίσιο που θέτει το ΠΑΜΕ περιλαμβάνονται αιτήματα, όπως κατάργηση της αύξησης των ορίων ηλικίας στα 67 έτη, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, κατώτερη σύνταξη στο 80% του μισθού και καμία σύνταξη να μην είναι κάτω από 600 ευρώ και τέλος πλήρης κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου