ΤΟΠΙΚΑ

Πικετοφορία του ΠΑΜΕ στον Βόλο κατά του νέου ασφαλιστικού

πικετοφορία-του-παμε-στον-βόλο-κατά-το-214116

Πικετοφορία κατά του νέου ασφαλιστικού νόμου διοργανώνει το ΠΑΜΕ για την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου, στις 6:30 μ.μ. με εκκίνηση από την πλατεία Αγίου Νικολάου Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ, «με το νέο Νόμο:

-Διατηρούνται για όλους τα απάνθρωπα όρια συνταξιοδότησης στα 67 χρόνια (ή στα 62 χρόνια με 40!!! χρόνια υπηρεσίας (ν. 4336/15)), δηλαδή το τρίτο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. Καμιά εξαίρεση δεν υπάρχει για καμία κατηγορία εργαζομένων. Μας θέλουν από τη δουλειά και στον τάφο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα συναδέλφου μας 61 ετών που πέθανε πριν μια βδομάδα, στον χώρο εργασίας του, στη Χαλυβουργία Βόλου. Πως να αντέξει κανείς σ’ αυτή την ηλικία μέσα στο καμίνι της χαλυβουργίας; Διατηρείται η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για τις γυναίκες κατά 5 χρόνια και μάλιστα στο όνομα της “ισότητας” (ν. 4387/16).

-Το ΕΤΕΑΕΠ (Επικουρική Ασφάλιση και κλάδος Εφάπαξ Παροχών) ενσωματώνεται στον ΕΦΚΑ κι ανοίγει έτσι ο δρόμος για την πλήρη κατάργησή του, όπως προβλέπεται στο πρόγραμμα της ΝΔ με τους “τρεις πυλώνες”, δηλαδή την ιδιωτική ασφάλιση. Την ίδια στιγμή, ενσωματώνονται στον ΕΦΚΑ και τα 7 δις αποθεματικά του ΕΤΕΑΕΠ κι είναι απολύτως βέβαιο, ότι και αυτά θα λεηλατηθούν. Στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020 προβλέπονται πάνω από 70 εκ. ευρώ περικοπές στην επικουρική ασφάλιση. Σύνολο 226 εκ. ευρώ περικοπές στην κύρια κι επικουρική ασφάλιση.

-Παγιώνονται στο διηνεκές οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που έφτασαν στο 50%, όπως και στο εφάπαξ όπου αθροιστικά οι μειώσεις έφτασαν στο 42%.

-Με το νέο νόμο καταργούνται αμετάκλητα η 13η και 14η σύνταξη.

-Η κρατική εγγύηση περιορίζεται στην εθνική σύνταξη των 384 ευρώ. Διατηρούνται τα εξευτελιστικά ποσοστά αναπλήρωσης του ν. Κατρούγκαλου, ιδιαίτερα για όσους έχουν μέχρι 30 χρόνια εργασίας.

-Διατηρείται η λεηλασία των 80 δις ευρώ που έγινε διαχρονικά στα Ασφαλιστικά Ταμεία και καμία πρόβλεψη δεν υπάρχει για να επιστραφούν τα κλεμμένα.

-Καταργούνται τα ΒΑΕ για μια σειρά κατηγορίες εργαζομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου