ΤΟΠΙΚΑ

Ενημερωτικές εξορμήσεις του ΠΑΜΕ κατά του νέου ασφαλιστικού

ενημερωτικές-εξορμήσεις-του-παμε-κατ-238244

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών στελεχών, μελών Διοικητικών Συμβουλίων Σωματείων, Επιτροπών Αγώνα πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ η σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Βόλου που κάλεσε η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ για την οργάνωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το νέο ασφαλιστικό.

Εισηγητικά, ο Κώστας Στεργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλου “Μήτσος Παπαρήγας” και μέλος της Γραμματείας Μαγνησίας του ΠΑΜΕ, τόνισε ότι «στόχος της ΝΔ είναι να εφαρμόσει το νόμο Κατρούγκαλου και όχι να τον καταργήσει, να τον βελτιώσει ακόμα και από νομικά κενά και να τον βάλει στη ζωή για να παραδοθούν τα αποθεματικά των Ταμείων στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των περίφημων “επενδυτών της κεφαλαιαγοράς”, για να απαλλαγεί το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία από τις όποιες εισφορές κατέβαλλαν στα ασφαλιστικά ταμεία, για να γίνει ακόμα φθηνότερη η ήδη τσακισμένη εργατική δύναμη».

Όπως είπε ο κ. Στεργίου «Θέλουν να απαλλάξουν την εργοδοσία από την υποχρέωση, που με νόμο της είχε καθοριστεί, να επιστρέφει ένα μέρος της κλεμμένης υπεραξίας μέσω των εισφορών για το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα».

Και ισχυρίστηκε ότι «Η εξέλιξη αυτή ανοίγει το δρόμο για το τελειωτικό χτύπημα και τη διαμόρφωση ενός Ασφαλιστικού στο οποίο πρόσβαση θα υπάρχει αν έχεις να πληρώσεις. Οι εργαζόμενοι υποχρεώνονται για όλη τη ζωή τους να πληρώνουν ατέλειωτες εισφορές από το μισθό τους και φόρους, όπως δηλαδή κάνουν και έκαναν όλα αυτά τα χρόνια, αλλά στο τέλος δεν θα γνωρίζουν τι θα πάρουν και αν θα πάρουν». «Μπροστά μας έχουμε να αντιπαλέψουμε το σχέδιο συνολικής ιδιωτικοποίησης του ασφαλιστικού συστήματος. Από κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε “επένδυση”, ατομικό ρίσκο και κυνήγι μέσω του τζόγου. Δεν έχουμε δικαίωμα να παραδώσουμε στη νέα γενιά εργαζομένων μια εργασιακή κόλαση και μια διαρκή ανασφάλεια», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στεργίου.

Η παράταξη της ΔΑΣ έχει καταθέσει αίτημα στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, για απεργιακή απάντηση στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Η παράταξη ζητεί άμεσα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ. των σωματείων και να πάρουν αποφάσεις, να γίνουν ενημερωτικές εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και να προγραμματιστούν συσκέψεις και συνελεύσεις των σωματείων.

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει να πραγματοποιήσει ενημέρωση του κόσμου με διανομή υλικού, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου, στις 6μμ. Στην οδό Ερμού με Αντωνοπούλου και το Σάββατο 18 Ιανουαρίου στην λαϊκή αγορά στην οδό Γιάννη Δήμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου