ΤΟΠΙΚΑ

«Οδομαχίες» στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

οδομαχίες-στο-δημοτικό-συμβούλιο-β-20097

Νέες καταγγελίες για Μαργ. Πατσιαντά από το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο

Σε νέες σοβαρές καταγγελίες εις βάρος του επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά, προχώρησε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Τον κατήγγειλε για μελλοντικές ενδεχόμενες δολιοφθορές στην πόλη και τον εορταστικό διάκοσμο, ανακοινώνοντας ότι θα προχωρήσει σε αναφορά στην Εισαγγελία Βόλου και την Αστυνομία για να προστατεύσει την πόλη. Τον προκάλεσε δε να παραιτηθεί και να πάει σπίτι του, καταγγέλλοντας ότι έχει χάσει την πολιτική του ταυτότητα και αξιοπρέπεια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ
Φωτογραφία: ΗΛΙΑΣ ΚΑΡΑΤΣΑΛΟΣ

Ο κ. Μπέος επικαλέστηκε πληροφορίες, που θέλουν τον κ. Πατσιαντά να πρωταγωνιστεί στο παρασκήνιο μελλοντικών δολιοφθορών εις βάρος της πόλης. «Ο,τι πρόβλημα δημιουργήσετε θα το λύσουμε. Εχουμε φάρμακο για όλα τα ποντίκια. Όμως σας καθιστώ υπεύθυνο για ό,τι κακό συμβεί στην πόλη. Αν δημιουργηθούν προβλήματα όπως μεθοδεύετε, αν γίνουν καταστροφές σε ό,τι πάμε να φτιάξουμε θα είστε υπεύθυνος εσείς. Θα κάνω αναφορά στην Εισαγγελία και την Αστυνομία, ότι θα είστε υπεύθυνος για ό,τι κακό συμβεί στην πόλη», προειδοποίησε σε αυστηρό τόνο ο Δήμαρχος Βόλου, απευθυνόμενος προς τον κ. Πατσιαντά.

«Να μην επιστρέψουμε στην κουκούλα»

Προηγουμένως επανέλαβε ότι ο κ. Πατσιαντάς ήταν ο πρωταγωνιστής του παρασκηνίου που εκτυλίχθηκε και που οδήγησε στη διακοπή των εργασιών για την κατασκευή των εσοχών σε Ιάσονος και Δημητριάδος, που θα χρησιμεύσουν για την προσωρινή στάθμευση των οχημάτων και τη φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων. Απέδωσε μάλιστα σκοπιμότητα πίσω από την προσφυγή του κ. Πατσιαντά στην Αστυνομία. «Στόχος ήταν ένας: να σταματήσουν τα έργα, να ταλαιπωρηθούν οι πολίτες και οι επιχειρηματίες, να δημιουργηθεί αναστάτωση στην πόλη και να υπάρξουν αντιπαραθέσεις. «Δεν τους κάναμε το χατίρι. Ούτε ποτέ θα τους το κάνουμε. Κάνετε προσπάθεια να σταματήσετε κάθε τι καλό για την πόλη, πιστεύοντας ότι κάνετε αντιπολίτευση», κατήγγειλε ο Δήμαρχος και απεύθυνε έκκληση να μην επιστρέψει η πόλη στην εποχή της «κουκούλας».

Παρουσίασε δε, φωτογραφίες με τις εσοχές που δημιουργήθηκαν πριν χρόνια στην οδό Κ. Καρτάλη. Σε κάποια σημεία η ελεύθερη διέλευση στα πεζοδρόμια δεν είναι μεγαλύτερη από 90 εκ. και 110εκ. «Το παραμύθι και η υποκρισία στην πόλη των πολιτικών απατεώνων, περισσεύει. Τρέλα πουλάτε; Ντροπή. Τι είναι αυτά που βλέπουμε;», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι θα συνεχίσει να κάνει έργα για την πόλη, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος ετών. Υποστήριξε ότι ο ίδιος έχει στοχοποιηθεί προσωπικά από όσους φοβούνται ότι όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, μπορούν να γίνουν μέσα σε πέντε μήνες.

«Διαφέρουμε ριζικά από εσάς. Την πόλη δεν τη θεωρούμε δικό μας μαγαζί. Δεν είμαστε με τους βολεμένους. Με πολιτικές αλητείες, τυχοδιωκτισμούς και ρεβανσισμούς δεν θα γευτείτε τη γλύκα της εξουσίας», τόνισε.

Απαντώντας στο δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης, Κώστα Γαργάλα, ο οποίος για να δικαιολογήσει την παρουσία της μείζονος μειοψηφίας στην αστυνομία για τις εσοχές, είχε δηλώσει ότι «όταν χάνεις το αυτοκίνητό σου στην αστυνομία πηγαίνεις να το βρεις», τόνισε: «Αμα χάσεις το αυτοκίνητό σου πας στην αστυνομία, άμα χάσεις την πολιτική σου ταυτότητα και την αξιοπρέπειά σου πας σπίτι σου».

«Είναι κοινός συκοφάντης»

Απαντώντας στις ευθείες κατηγορίες του Δημάρχου, ο κ. Πατσιαντάς, έκανε… αναδρομή στους Δημάρχους που πέρασαν από την πόλη και έβαλαν τη σφραγίδα τους στον τόπο. «Εσύ Δήμαρχε δεν ήσουν εδώ επί 40 χρόνια. Υπήρξαν Δήμαρχοι που έγραψαν ιστορία και έβαλαν τη σφραγίδα τους στο να καταστήσουν το Βόλο αστικό κέντρο. Εσύ είσαι ανιστόρητος αυτοδιοικητικά. Ηρθες στην πόλη λόγω του ποδοσφαίρου και τα ισοπεδώνεις όλα. Τα περί δολιοφθοράς επιστρέφονται. Ο Δήμαρχος είναι ένας κοινός συκοφάντης. Τον παραδίδω στην κοινή γνώμη. Είναι θρασύδειλος και δεν σέβεται τίποτα», δήλωσε ο κ. Πατσιαντάς.

Υπήρξε παρέμβαση του αντιδημάρχου, Αν. Μπατζιάκα, ότι ο κ. Παντσιαντάς «δεν μιλά για την ταμπακιέρα».

Αναφερόμενος στο περιστατικό στην Αστυνομία, ο κ. Πατσιαντάς επανέλαβε ότι η επίσκεψη έγινε για ενημέρωση και ότι τα έργα είχαν σταματήσει μισή ώρα πιο μπροστά. Σημειώθηκαν φραστικά επεισόδια με παριστάμενους στο δημοτικό συμβούλιο οι οποίοι επιτέθηκαν με βαρείς χαρακτηρισμούς εις βάρος του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας.

Επεισόδιο για το Θ. Κλημόπουλο

Στην τοποθέτησή του ο κ. Μπέος έψεξε την ομάδα της μείζονος μειοψηφίας για τα στελέχη της. «Σας καταγγέλλω γι’ αυτόν τον βρωμιάρη που έχετε στην παράταξή σας, που έχει και φαρμακείο και δεν μπορεί να μπει κανείς μέσα από τη βρώμα», είπε ο Δήμαρχος.

«Ελα τέλειωνε. Δεν ντρέπεσαι πια καθόλου», η άμεση αντίδραση από το μέλος των Δρόμων Συνεργασίας, Νίκο Κανελλή.

Στο πρόσωπο που κατήγγειλε ο Δήμαρχος, ονοματεπώνυμο έδωσε ο ίδιος ο επικεφαλής της παράταξης, Μαργαρίτης Πατσιαντάς. «Για το Θωμά Κλημόπουλο είμαστε υπερήφανοι. Τόσο για την προσφορά του στην παράταξη, όσο και στα κινήματα», είπε ο κ. Πατσιαντάς.

«Δεν μίλησα για κανένα Κλημόπουλο. Δεν τον γνωρίζω», απάντησε ο κ. Μπέος.

«Δεν έχετε το ανάστημα να παραδεχθείτε ότι αναφερόσασταν στον κ. Κλημόπουλο», επανέλαβε ο κ. Πατσιαντάς.

Σοβαρό πολιτικό επεισόδιο Μπέου – Παπατόλια

Σοβαρό πολιτικό επεισόδιο μεταξύ του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του μέλους της «Επιλογής Ευθύνης», Απ. Παπατόλια, σημειώθηκε χθες το βράδυ.

Αφορμή αποτέλεσε το θέμα της αντιμισθίας του Προέδρου του ΔΟΕΠΑΠ- ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Η σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας Φωτεινή Κοκκινάκη, τάχθηκε κατά της αντιμισθίας του κ. Γ. Βλιώρα, υποστηρίζοντας ότι ο οργανισμός δεν είναι στην καλύτερη δυνατή οικονομική κατάσταση. Ο κ. Μπέος υποστήριξε ότι όποιος προσφέρει εργασία πρέπει να αμείβεται και άφησε αιχμές κατά του Αποστόλη Παπατόλια, ότι είναι επαγγελματίας πολιτικός που ζει από δοτές θέσεις.

«Δεν έχω πάρει ποτέ δημόσια θέση. Είσαι ψεύτης. Είσαι κατ’ επάγγελμα συκοφάντης», αντέδρασε έντονα ο κ. Παπατόλιας.

«Δεν έχεις δουλέψει ποτέ στη ζωή σου. Ούτε ένα ένσημο δεν έχεις κολλήσει», αποκρίθηκε ο κ. Μπέος.

«Το ανακαλείς ή να καταθέσω κι άλλη μήνυση; Δεν μπορείς να σπιλώνεις ανθρώπους. Δείξε μας εσύ το Ε1 σου. Ενέσεις ήθους δεν μπορώ να κάνω ούτε σε σένα ούτε στον κ. Μουλά, αλλά δεν θα σας επιτρέψω να με βρίσετε ξανά και να με απειλήσετε», συνέχισε ο Απ. Παπατόλιας.

«Είσαι για γέλια», είπε ο Αχιλλέας Μπέος και αφήνοντας αιχμές για την πολιτική διαδρομή του Αποστόλη Παπατόλια τον προκάλεσε να απαντήσει αν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ ή στο Ποτάμι. «Να το πάρει το… ποτάμι», έκανε λογοπαίγνιο, προκαλώντας απανωτές αντιδράσεις του κ. Παπατόλια.

Φραστική επίθεση Γιάννη Μολοχίδη ~ Αποκάλεσε φασίστα το Γ. Μουλά

Επίθεση κατά του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, Γιώργου Μουλά, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος του σώματος και μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Γιάννης Μολοχίδης.

Ο δεύτερος ήθελε να δευτερολογήσει για τα δημοτικά τέλη για το 2015 και δεν του επέτρεψε ο Πρόεδρος. «Είσαι φασίστας», είπε απευθυνόμενος στον κ. Μουλά, ο Γιάννης Μολοχίδης.

Προηγουμένως, ο κ. Μολοχίδης, είχε καταγγείλει τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι εγκατέλειψε το πόστο του, όταν ο δεύτερος απουσίασε για τη φυσική του ανάγκη.

Τεχνικό πρόγραμμα της νέας δημοτικής αρχής από το 2016 ~ Φέτος ο Δήμος Βόλου ακολουθεί τον μπούσουλα της πρώην δημοτικής αρχής με ελάχιστες διαφοροποιήσεις

Σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση δέχθηκε η δημοτική αρχή για το τεχνικό πρόγραμμα για το 2015 ύψους περίπου 15 εκ. ευρώ, το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος παραδέχθηκε ότι η δημοτική αρχή ακολούθησε το μπούσουλα της προηγούμενης, λόγω έλλειψης χρόνου και προτάσεων από τις υπηρεσίες για να παρουσιάσει ένα διαφορετικό τεχνικό πρόγραμμα. Δεσμεύτηκε όμως για το 2016 να παρουσιάσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, προσκαλώντας την αντιπολίτευση να πάρει ουσιαστικά μέρος στην κατάρτισή του. «Ελάτε να συνεργαστούμε. Μην κάνετε κριτική εκ του ασφαλούς», είπε.

Το μέλος των «Δρόμων Συνεργασίας», Κώστας Γαργάλας μίλησε για πλήρη αποδοχή από τη νέα δημοτική αρχή της πολιτικής του Καλλικράτη και για απουσία παρεμβάσεων για τον τουρισμό που αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο Βόλου.

Στο πρόβλημα της ελλιπούς χρηματοδότησης που είναι η αιτία σύνταξης ενός τεχνικού προγράμματος φτωχού, αναφέρθηκε από την πλευρά του ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Πάνος Σκοτινιώτης, ενώ το μέλος της παράταξης, Απ. Παπατόλιας, μίλησε για «τεχνικό πρόγραμμα Αχιλλέα Σκοτινιώτη ή κατά το πιο… καλλιτεχνικό Πάνου Μπέου» για να καταδείξει ότι η πρόταση της σημερινής δημοτικής αρχής είναι έργο της προηγούμενης.

Ζήτημα συνεργασίας Δήμου- ιδιωτικού τομέα μέσω ΣΔΙΤ για αναπτυξιακές παρεμβάσεις στο Βόλο, έθεσε ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός.

Για ταύτιση της σημερινής με την προηγούμενη δημοτική αρχή μίλησε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Απόστολος Νάνος.

Αιχμές κατά Παπατόλια

Ο κ. Μπέος, άφησε αιχμές κατά του Αποστόλη Παπατόλια ως τέως Νομάρχη Μαγνησίας. Εψεξε τον κ. Παπατόλια ότι χρέωσε τη Μαγνησία με δάνεια, το τελευταίο πέντε μήνες πριν την ολοκλήρωση της θητείας της νομαρχιακής αρχής, προκαλώντας την αντίδραση του πρώην Νομάρχη, που διέψευσε τις κατηγορίες και προκάλεσε το Δήμαρχο να παρουσιάσει στοιχεία.

Δημοτικά τέλη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα δημοτικά τέλη για τη νέα χρονιά. Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργ. Πατσιαντάς υποστήριξε ότι το όφελος από την περικοπή του αριθμού του προσωπικού δεν έχει μετακυλήσει στους δημότες με αντίστοιχη μείωση των δημοτικών τελών.

«Τα περιθώρια για μειώσεις των δημοτικών τελών έχουν εξαντληθεί τα προηγούμενα χρόνια», ανέφερε ο επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης», Π. Σκοτινιώτης.

Εστω και συμβολική μείωση των τελών σε ποσοστό 5% έως 10% για την ελάφρυνση του οικογενειακού προϋπολογισμού, ζήτησε ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός, ενώ πλήρη κατάργηση των τελών για τους ανέργους και αύξηση των τελών για τράπεζες, εμπορικά κέντρα, εργοστάσια και σούπερ μάρκετ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου