ΤΟΠΙΚΑ

Πλήρη στοιχεία στο δημοτικό συμβούλιο

πλήρη-στοιχεία-στο-δημοτικό-συμβούλι-57105

Θα καταθέσει ο σύμβουλος Χρήστος Στεφόπουλος για όσα του καταλογίζει ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας

Ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, που θα συνεδριάσει πιθανότατα την ερχόμενη Τετάρτη, αναμένεται να απαντήσει ο δημοτικός σύμβουλος, Χρήστος Στεφόπουλος, στην πρόκληση του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μαργαρίτη Πατσιαντά, ο οποίος τον κάλεσε να παραιτηθεί.

Όπως είναι γνωστό, ο κ. Πατσιαντάς επικαλείται οφειλές στα δημοτικά ταμεία του κ. Στεφόπουλου ως μέλους ομόρρυθμης εταιρείας και ζητά την παραίτησή του, τονίζοντας ότι εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ασυμβίβαστου.

Μάλιστα ο κ. Πατσιαντάς έχει χαρακτηρίσει το θέμα πολιτικό και ηθικό και ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί ο κ. Στεφόπουλος, θα προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου για την εφαρμογή του νόμου.

«Ασφαλώς και είναι συγκινητικό το ενδιαφέρον του κ. Μαργ. Πατσιαντά γύρω από την οικονομική μου κατάσταση, αφού καταδεικνύει ότι τουλάχιστον κάτι σχετικό με την αυτοδιοικητική λειτουργία – έστω και σε επίπεδο κουτσομπολιού – ελκύει το ενδιαφέρον του. Αλλωστε για κάτι παραπάνω δεν φαίνεται ικανός», αναφέρει σε έγγραφη απάντησή του ο κ. Στεφόπουλος, ο οποίος εμφανίζεται να έχει την πλήρη στήριξη του Δημάρχου Βόλου.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν έχει προσωπικές οφειλές στα δημοτικά ταμεία και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα παραίτησης. «Σε κάθε περίπτωση θέλω να δηλώσω ότι όλα τα στοιχεία από τα οποία προκύπτει ότι ουδεμία ευθύνη φέρω, πολύ δε περισσότερο ουδεμία οφειλή έχω, θα τα παρουσιάσω ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου και όχι βεβαίως σε ΜΜΕ που παρακάμπτοντας την ουσία λατρεύουν το πυροτέχνημα και τον εντυπωσιασμό», συμπληρώνει ο ίδιος.

Τέλος, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά εναντίον όσων «λασπολογούν» εις βάρος του. «Για το ενδιάμεσο διάστημα θέλω να προειδοποιήσω ότι όσοι ενδεχομένως συνεχίζουν να συκοφαντούν και να λασπολογούν ας είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν και τις νόμιμες συνέπειες των πράξεών τους», καταλήγει ο κ. Στεφόπουλος.

Πάντως σε δηλώσεις του στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο κ. Στεφόπουλος, υποστήριξε ότι ο ίδιος ζήτησε και έλαβε ενημερότητα ενώ Δήμαρχος ήταν ο κ. Σκοτινιώτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, εμφανιζόταν τότε να μην έχει καμία οφειλή προς τα δημοτικά ταμεία και διερωτάται πώς γίνεται όταν ζητά ενημέρωση ο κ. Πατσιαντάς, λίγους μήνες μετά να ανακαλύπτονται οφειλές.

Σχετικά άρθρα:

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» καλούν σε παραίτηση τον Χ. Στεφόπουλο δίνοντας διορία

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου