ΤΟΠΙΚΑ

Εισβολή φοιτητών στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

εισβολή-φοιτητών-στη-χθεσινή-συνεδρί-46403

Για το κόστος των μετακινήσεών τους

Εισβολή στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Βόλου, με την έναρξη της συνεδρίασης, από φοιτητές των τμημάτων Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτονικής και Χωροταξίας. Απαίτησαν να πάρουν το λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να δοθούν λύσεις.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Η είσοδος των φοιτητών ήταν ηχηρή. «Οι φοιτητές δεν σκύβουν το κεφάλι, παλεύουνε για μόρφωση και κοινωνία άλλη», το σύνθημα που φώναζαν κατά την είσοδό τους στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου ανήρτησαν πανό.

Παίρνοντας το λόγο εκπρόσωπός τους, υποστήριξε ότι «το δικαίωμα στη μόρφωση είναι πλέον δικαίωμα για λίγους», αναφερόμενη στα προβλήματα σίτισης και στέγασης, ενώ έθεσε ζήτημα για τις ακριβές μετακινήσεις των φοιτητών καθημερινά στις σχολές τους, μέσω των λεωφορείων του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

Στο αίτημα των φοιτητών, απάντησε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος. Αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους φοιτητών προ ημερών, οι οποίοι επίσης του έθεσαν το ζήτημα των ακριβών μετακινήσεων, το οποίο με τη σειρά του μετέφερε στη διοίκηση του ΚΤΕΛ. Εξετάζεται πρόταση για έκδοση μηνιαίας κάρτας μετακινήσεων των φοιτητών και μάλιστα με έκπτωση 50%, η απόφαση όμως θα ληφθεί από τη νέα διοίκηση του ΚΤΕΛ.

«Δωρεάν μεταφορές θέλουμε», η αντίδραση φοιτήτριας.

«Δεν είναι δική μου επιχείρηση το ΚΤΕΛ», απάντησε ο Δήμαρχος.

«Πού δίνετε τα χρήματα των Βολιωτών φορολογούμενων;», προκάλεσε η φοιτήτρια.

«Τα τρώμε, δεν σας αφορά», αντέδρασε ο Δήμαρχος.

Σε ρόλο πυροσβέστη, παρενέβη ο επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας, Μαργαρίτης Πατσιαντάς, καλώντας τους φοιτητές να καταθέσουν τα αιτήματά τους εγγράφως, προκειμένου να συζητηθούν ως θέμα ημερήσιας διάταξης στο δημοτικό συμβούλιο.

Κλήθηκε η Αστυνομία

Την ώρα που τα παραπάνω εξελίσσονταν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, κλήθηκε, άγνωστο από ποιον, η αστυνομία. Η παρουσία αστυνομικών στην έξοδο του Δημαρχείου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των φοιτητών.

«Η Αστυνομία γιατί είναι κάτω; Ποιος έδωσε εντολή να έρθει η αστυνομία;», φώναζαν φοιτητές, προκαλώντας την αντίδραση του Δημάρχου Βόλου, Αχ. Μπέου. Σηκώθηκε από τη θέση του, κατέβηκε στην έξοδο του Δημαρχείου και ζήτησε από τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν. «Σας ευχαριστούμε δεν χρειάζεται η συνδρομή σας. Μπορείτε να αποχωρήσετε για να φύγουν και τα παιδιά», είπε απευθυνόμενος προς τα όργανα της τάξης, αναλαμβάνοντας ο ίδιος την ευθύνη για ό,τι τυχόν επακολουθούσε.

Τελικώς οι φοιτητές αποχώρησαν ειρηνικά, με την… υπόσχεση ότι θα επιστρέψουν όταν συζητηθεί το θέμα τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου