ΤΟΠΙΚΑ

Εξηγήσεις για τα ΣΔΙΤ στον τομέα της υγείας ζητούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

εξηγήσεις-για-τα-σδιτ-στον-τομέα-της-υγ-200419

Βολές κατά του διοικητή τής 5ης ΥΠΕ από την τοπική Ενωση

Την αντίδραση της Ενωσης Νοσοκομειακών Γιατρών προκάλεσε η δημόσια τοποθέτηση του διοικητή τής 5ης ΥΠΕ Φώτη Σερέτη στο αναπτυξιακό συνέδριο που διοργάνωσε στη Λάρισα η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την εφημερίδα «Ελευθερία», με αφορμή τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα στον χώρο της υγείας.

Η ΕΙΝΚΥΜ σ’ ανακοίνωσή της επικρίνει τον κ. Σερέτη, αφήνει αιχμές ότι δρομολογείται «ιδιωτικοποίηση» των Νοσοκομείων και συνεχίζοντας τονίζει: «Με ιδιαίτερη ανησυχία ακούσαμε τον διοικητή τής 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας, να εισηγείται μεταξύ άλλων και την «πώληση Δημόσιου Νοσοκομείου σε ιδιώτη και την αλλαγή χρήσης του» (ξεπούλημα δηλαδή).

Να ενημερώσουμε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να πουλήσει Τμήματα Δημοσίων Νοσοκομείων ή και ολόκληρα Νοσοκομεία, ότι αυτά κτίστηκαν από το υστέρημα των πολιτών αυτής της χώρας.

Αντί να χαριστούν στους ιδιώτες τα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω δυσλειτουργιών, θα έπρεπε επιτέλους να επανδρωθούν, να γίνει εξορθολογισμός τους και έλεγχος όλων των εργαζομένων με αντικειμενικά κριτήρια (αυτό πάλι προϋποθέτει θαρραλέες μεταβολές).

Σίγουρα δεν αποτελεί λύση η χρήση των Νοσοκομείων για την άντληση χρημάτων από τουρίστες, ειδικά πριν καν αυτά αξιοποιηθούν για το λόγο που δημιουργήθηκαν, δηλαδή για τους πολίτες της χώρας.

Ζητάμε από τον διοικητή τής 5ης ΥΠΕ να μας απαντήσει ποιο ή ποια Νοσοκομεία σκοπεύει να ξεπουλήσει; Ποιο ή ποια Τμήματα Νοσοκομείων σκοπεύει να ξεπουλήσει;

Ζητάμε την άμεση τοποθέτηση των πολιτικών παραγόντων όλων των κομμάτων απέναντι σε αυτήν την εισήγηση που αφορά στο μέλλον της Δημόσιας Υγείας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου