ΤΟΠΙΚΑ

Κατέληξε ο 50χρονος που «βούτηξε» από τον 2ο όροφο του «Αριάδνη»

κατέληξε-ο-50χρονος-που-βούτηξε-από-το-202166

Δεν τα κατάφερε και άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Βόλου, ο 50χρονος που τα μεσάνυχτα του Σαββάτου «βούτηξε» στο κενό από τον 2ο όροφο του ξενώνα βραχείας παραμονής ενηλίκων «Αριάδνη», πίσω από το κτίριο του Νοσοκομείου Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι, ο 50χρονος που αντιμετώπιζε ψυχιατρικά προβλήματα και φιλοξενούνταν στον ξενώνα φέρεται να ήταν αποφασισμένος για το απονενοημένο διάβημα. «Θέλω να αυτοκτονήσω» φώναξε, βγήκε στο μπαλκόνι του θαλάμου του, πέρασε το σώμα του έξω από τα κάγκελα και έπεσε στο κενό.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυκτα του Σαββάτου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε πάει ταξίδι στην Αθήνα και επιστρέφοντας στον Βόλο απευθύνθηκε στην «Αριάδνη», καθώς φαίνεται ότι εκεί ένιωθε ασφάλεια. Αγνωστο παραμένει αν συνέβη κάτι που επηρέασε την ευαίσθητη ψυχική του κατάσταση.

Βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες στην «Αριάδνη» παρακολουθούμενος από το προσωπικό της δομής.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συνέβη κάτι που να έδωσε την αφορμή για το απονενοημένο διάβημα. Βρισκόταν στο θάλαμό του όταν ξαφνικά άρχιζε να φωνάζει ότι θέλει να αυτοκτονήσει.

Σήμανε συναγερμός στο προσωπικό. Επί τόπου έσπευσε νοσηλευτής που τον είδε να ανοίγει την μπαλκονόπορτα, να βγαίνει στο μπαλκόνι και να περνά το σώμα του έξω από τα κάγκελα.

Με ψύχραιμες κινήσεις τον πλησίασε, προσπάθησε να του μιλήσει. Φαίνεται όμως ότι ήταν αποφασισμένος. Δεν άκουγε τα λόγια του νοσηλευτή. Μέσα σε δευτερόλεπτα «βούτηξε» στο κενό και παρά την προσπάθεια του νοσηλευτή που επιχείρησε να τον συγκρατήσει.

Από την πτώση από τον δεύτερο όροφο υπέστη βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και προκλήθηκε οίδημα στον εγκέφαλο.

Αμεσα ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έφθασε στο σημείο σε λίγα δευτερόλεπτα. Ο ξενώνας «Αριάδνη» βρίσκεται πίσω από το Νοσοκομείο Βόλου και η διακομιδή του ήταν άμεση.

Γιατροί παρέλαβαν τον 50χρονο και τον έβαλαν αμέσως στο χειρουργείο. Προχώρησαν σε χειρουργική επέμβαση.

Η κατάστασή του ήταν εξαιρετικά κρίσιμη και νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ όπου στην κυριολεξία έδινε μάχη για τη ζωή του. Ωστόσο, τελικά δεν τα κατάφερε και σήμερα κατέληξε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου