ΤΟΠΙΚΑ

Αντίστροφη μέτρηση για τις μόνιμες προσλήψεις στο Νοσοκομείο Βόλου

αντίστροφη-μέτρηση-για-τις-μόνιμες-πρ-203101

Για ποιες ειδικότητες άνοιξαν θέσεις στο Αχιλλοπούλειο – Το επόμενο εξάμηνο αναμένεται η κάλυψη τουλάχιστον 44 αντίστοιχων διαφόρων ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο Βόλου

Αναρτήθηκε χθες στη «Διαύγεια» η επίσημη απόφαση για την προκήρυξη των 14 μόνιμων θέσεων στο Αχιλλοπούλειο και όπως έγραψε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ανοίγει πλέον επίσημα ο δρόμος για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι ενδιαφερόμενοι γιατροί θα μπορούν να υποβάλουν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα την αίτησή τους από την ερχόμενη Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, σύμφωνα με την προκήρυξη που υπογράφεται από τον νέο διοικητή του Αχιλλοπουλείου Γιάννη Ντόκο.

Οι ειδικότητες που προκηρύχθηκαν είναι: Εσωτερική παθολογία με βαθμό Επιμελητή Β’ 3 θέσεις, Καρδιολογία 1 θέση μεβαθμό Επιμελητή Β’1 θέση, Ακτινολογία 1 θέση Επιμελητή Β’, Χειρουργική 1 θέση Επιμελητή Β’, Αναισθησιολογία 2 θέσεις Επιμελητή Β’, Παιδιατρική 2 θέσεις Επιμελητή Β’, Αιματολογία 1 θέση Επιμελητή Β’, Νεφρολογία 1 θέση Επιμελητή Β’, Μαιευτική- Γυναικολογία 1 θέση Επιμελητή Β’ και Ουρολογία 1 θέση Επιμελητή Β’.

Οι αιτήσεις θα υποβληθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr.

Σύμφωνα με την προκήρυξη κάθε υποψήφιος δύναται να υποβάλει ηλεκτρονική αίτηση για το σύνολο των προκηρυγμένων θέσεων της ειδικότητάς του ανά φορέα και με ανώτατο όριο πέντε φορείς (Νοσοκομεία ή Κ.Υ.) μίας μόνο Διεύθυνσης Υγειονομικής Περιφέρειας (Δ.Υ.ΠΕ.), δηλώνοντας υποχρεωτικά και τη σειρά προτίμησής τους.

Το νέο ψηφιακό σύστημα αποτελεί ουσιαστικά την ηλεκτρονική προέκταση της πλατφόρμας που χρησιμοποιείται για τους επικουρικούς γιατρούς.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που δόθηκαν από το υπουργείο Υγείας, οι γιατροί θα μπαίνουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα αναζητούν τη θέση που επιθυμούν και θα υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους δηλώνοντας απλά τα στοιχεία τους, τα μόριά τους και τα πτυχία τους.

Από τη λίστα των ενδιαφερομένων θα επιλέγονται οι πρώτοι 10 που εμφανίζουν τα περισσότερα προσόντα.

Με διαδικασίες fast track

Πλέον, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού δύναται να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα έως έξι μηνών, όταν μέχρι πρότινος για την ίδια διαδικασία απαιτούνταν ακόμη και μέχρι δύο χρόνια έως την τελική επιλογή των προσληφθέντων.

Με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα, οι προσλήψεις θα γίνουν με διαδικασίες εξπρές, καθώς με την ηλεκτρονική κατάθεση των αιτήσεων και με την άμεση εξέτασή τους, η ηγεσία της 5ης ΥΠΕ ευελπιστεί οι γιατροί να προσλαμβάνονται πολύ σύντομα, καθώς παρακάμπτεται μεγάλος δρόμος γραφειοκρατίας, χωρίς να πλήττεται η αξιοπιστία του συστήματος επιλογής.

Επικουρικοί γιατροί

Τέθηκε προς έγκριση από το υπουργείο Υγείας η αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου για την πρόσληψη τουλάχιστον 20 επικουρικών γιατρών, ενώ η νέα διοίκηση κινείται στην πρόσληψη 10 ακόμη ατόμων, όπως μαγείρων, τραυματιοφορέων κ.ά.

Κατά συνέπεια, το επόμενο εξάμηνο, σύμφωνα με τις ενέργειες που βρίσκονται σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι στο Νοσοκομείο Βόλου θα καλυφθούν κρίσιμες θέσεις με συνολικά 44 περίπου προσλήψεις μόνιμων και επικουρικών γιατρών, καθώς και λοιπού προσωπικού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου