ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεφωνικοί απατεώνες στο Βόλο

τηλεφωνικοί-απατεώνες-στο-βόλο-179658

Εμφανίζονται ως γιατροί… σωτήρες για να αρπάξουν χρήματα εις βάρος οικογενειαρχών, τα παιδιά των οποίων δήθεν έχουν τραυματιστεί

Ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία, οι τρόποι τους οποίους ορισμένοι σκαρφίζονται προκειμένου να στήσουν τις απάτες τους με στόχο να υφαρπάξουν χρήματα από ανυποψίαστους πολίτες.

Το τελευταίο που επινοήθηκαν για να «στήσουν την απάτη τους» ήταν κλήσεις σε σταθερά τηλέφωνα Βολιωτών τους οποίους υποτίθεται ειδοποιούσαν «ως γιατροί, ότι το παιδί τους είχε τραυματιστεί και χρειάζεται να πληρώσουν χρήματα προκειμένου να του παρασχεθούν αναβαθμισμένες υπηρεσίες ώστε να μη διατρέξει κίνδυνο η ζωή του».

Θύμα της τηλεφωνικής απάτης έπεσε μεταξύ άλλων ο γ. γ. της Ενωσης Προσωπικού Τσιμέντων Βασίλης Χαλαστάρας που κατήγγειλε ότι δέχθηκε τηλέφωνο στο σταθερό του σπιτιού του από κάποιον που του μιλούσε με λυγμούς, λέγοντας «Μπαμπά σώσε με, μπαμπά σώσε με».

«Μέχρι να συνειδητοποιήσω τι ακριβώς συμβαίνει, η συνομιλία συνεχίστηκε με κάποιον που πήρε το τηλέφωνο από το υποτιθέμενο παιδί μου, λέγοντάς μου ότι είναι ο χειρουργός Παπαδόπουλος και ότι πρέπει να σώσουμε το παιδί γρήγορα γιατί είναι σε σοβαρή κατάσταση και για να γίνει αυτό μου ζητούσε χρήματα για να προχωρήσει την εγχείρηση στο Νοσοκομείο του Βόλου. Ψύχραιμα και συνειδητοποιώντας την κατάσταση και φυσικά γνωρίζοντας που βρίσκονται τα παιδιά μου, αντέδρασα προς τον υποτιθέμενο χειρούργο απαξιωτικά» σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Χαλαστάρας.

Ο ίδιος μάλιστα έσπευσε να αναρτήσει την εμπειρία του για να προστατεύσει όσους συμπολίτες πέσουν θύματα ανάλογης ενόχλησης, ενώ από μία μικρή έρευνα που έκανε στα social media, διαπίστωσε ότι ανάλογα τηλεφωνήματα δέχτηκαν τις τελευταίες μέρες αρκετοί Βολιώτες χωρίς ωστόσο να πέσουν στην παγίδα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου