ΤΟΠΙΚΑ

Επιτήδειοι προσπάθησαν να εξαπατήσουν έμπορο

επιτήδειοι-προσπάθησαν-να-εξαπατήσο-247406

Ζητώντας την καταβολή 35ευρώ για δήθεν οφειλές – Προσοχή συνιστά στους επαγγελματίες ο Εμπορικός Σύλλογος

Τηλεφώνησαν σε έμπορο και ζήτησαν την καταβολή ποσού ύψους 35 ευρώ σε Τράπεζα για οφειλές με το πρόσχημα ότι είναι εκπρόσωποι της Ενωσης Εμπόρων και την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα.

Ωστόσο, πρόκειται για «κόλπο» που ανακάλυψαν επιτήδειοι προκειμένου να αποσπάσουν χρήματα από ανυποψίαστους επαγγελματίες προσποιούμενοι εκπροσώπους της Ενωσης Εμπόρων.

Η αναφορά ενός περιστατικού προκάλεσε την αντίδραση του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας η Διοίκηση του οποίου επισήμανε ότι πρόκειται για παράλογο αλλά και παράνομο αίτημα και ζήτησε από τους εμπόρους οποτεδήποτε δεχτούν ανάλογο τηλεφώνημα να απευθυνθούν στη Διοίκηση για να το καταγγείλει στις αρμόδιες αρχές.

Αμεση ήταν χθες η αντίδραση της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας στην αναφορά ότι επαγγελματίας δέχτηκε τηλεφώνημα από άγνωστο που παρουσιάστηκε ως εκπρόσωπος της Ενωσης Εμπόρων και ζήτησε την κατάθεση σε Τράπεζα ποσού ύψους 35 ευρώ με το πρόσχημα ότι δήθεν είχε οφειλές και την απειλή ότι σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν πρόστιμα.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Κωνσταντίνος Τσέλιος, είπε ότι δεν υπάρχει Ενωση αλλά Σύλλογος ο οποίος όμως δεν ζητεί ποτέ χρήματα με αυτόν τον τρόπο και βέβαια δεν απειλεί με την επιβολή προστίμων.

Χαρακτήρισε παρόμοια αιτήματα παράλογα αλλά και παράνομα και προέτρεψε οποιοδήποτε έμπορο έλαβε αντίστοιχο τηλεφώνημα ή και επίσκεψη στο μαγαζί του να απευθυνθεί στο Σύλλογο ώστε με τη σειρά του να το καταγγείλει, να απευθυνθεί στις αρμόδιες αρχές.

«Δεν υπάρχει περίπτωση καμία Ενωση να επιβάλει πρόστιμα σε κανένα επαγγελματία. Οποιοσδήποτε έμπορος δεχτεί παρόμοιο τηλεφώνημα να επικοινωνήσει μαζί μας για να το καταγγείλουμε στην Αστυνομία» συμπλήρωσε.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου