ΤΟΠΙΚΑ

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Βόλο με λεία 1.000 ευρώ

απάτη-σε-βάρος-ηλικιωμένης-στο-βόλο-με-195521

Κοντά στην εξάρθρωση του κυκλώματος το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων

Ηλικιωμένη Βολιώτισσα έδωσε 1.000 ευρώ προκειμένου ο γιος της να μην πάει φυλακή επειδή είχε σκοτώσει άνθρωπο σε τροχαίο. Ομως, ούτε ο γιος της ούτε είχε εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο, ούτε βέβαια και θα απειλούταν και με φυλακή αν κάτι τέτοιο είχε συμβεί. Η ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα του κυκλώματος που επικοινωνούσε με ανυποψίαστους πολίτες και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο κινδυνεύει αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά, στην εξάρθρωση του οποίου βρίσκονται πολύ κοντά το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων.

Μάλιστα οι αστυνομικοί συνέλαβαν ήδη τον 57χρονο Βούλγαρο που επικοινώνησε με την ηλικιωμένη και παραδέχτηκε την πράξη του, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τη σύλληψη και των υπολοίπων δραστών τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Βουλγαρία.

Πολύ κοντά στην εξάρθρωση κυκλώματος, που εξαπατούσε ανυποψίαστους πολίτες αποσπώντας χρηματικά ποσά, βρίσκεται η Ασφάλεια Ιωαννίνων μετά τη σύλληψη ενός 57χρονου Βούλγαρου, προχθές το βράδυ.

Η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, ξεκίνησε μετά την καταγγελία που έφτασε στην αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων, που ανέφερε ότι ένας Βούλγαρος απέσπασε από μια 83χρονη γυναίκα το ποσό των 1.300 ευρώ, με «σκοπό» να βοηθήσει την κόρη της η οποία είχε δήθεν εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο.

Η Ασφάλεια Ιωαννίνων έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες ηλικιωμένων πολιτών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι άγνωστοι επιχείρησαν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, προκειμένου να βοηθήσουν συγγενικά τους πρόσωπα που βρίσκονται σε δύσκολη θέση.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 57χρονος Βούλγαρος έχει ομολογήσει τις πράξεις του, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τον εντοπισμό συνεργών του, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Βουλγαρία.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος του, αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου