ΛΑΡΙΣΑ

«Ο Εσταυρωμένος» στις φυλακές Λάρισας

ο-εσταυρωμένος-στις-φυλακές-λάρισα-198502

Αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για 650 κρατούμενους από το Σύλλογο του Βόλου

Κλιμάκιο συνεργατών του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» μετέφερε πρόσφατα στη Λάρισα και παρέδωσε στην Κοινωνική Υπηρεσία της πολυπληθούς φυλακής της πόλης μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας. Σ’ αυτόν τον χώρο κράτησης συνυπάρχουν 650 κρατούμενοι, η πλειονότητα των οποίων είναι άποροι.

Η τοπική Εκκλησία, διά του «Εσταυρωμένου», ετοίμασε και παρέδωσε στην αρμόδια Κοινωνική Υπηρεσία πολλά αναγκαία είδη, όπως χειμωνιάτικα ενδύματα, εσώρουχα, είδη προσωπικής καθαριότητος, κουβέρτες, μπουφάν κ.α.

Τόσο η παρουσία του π. Θεοδώρου, υπευθύνου του «Εσταυρωμένου» και της «Διακονίας» και των τριών συνεργατών του, όσο και η πλούσια προσφορά της τοπικής Εκκλησίας, ενίσχυσαν υλικά και ψυχολογικά όλους τους ανθρώπους της φυλακής, οι οποίοι εξέφρασαν τις ολόθερμες ευχαριστίες τους και την ευγνωμοσύνη τους για την συνεχιζόμενες ανθρωπιστικές αποστολές.

Στο μεταξύ, ανθρωπιστική βοήθεια απέστειλαν το προηγούμενο διάστημα στη Λέσβο ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μ. Δημητριάδος «Διακονία», για να ενισχύσουν την κοινωνική υπηρεσία της Ι. Μητροπόλεως Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου που περιθάλπει εκατοντάδες πρόσφυγες που καταφθάνουν στο νησί.

Δεκαπέντε μεγάλα χαρτοκιβώτια με βρεφικά, παιδικά και γυναικεία ενδύματα ετοίμασαν οι εθελοντές του «Εσταυρωμένου» και τα παρέδωσαν σε μεταφορική εταιρεία για να τα προωθήσει στον τελικό τους προορισμό. Τα έξοδα της μεταφοράς τα ανέλαβε μια φίλη του Συλλόγου, «την οποία ευχαριστούμε εκ καρδίας» όπως υπογραμμίζουν οι εθελοντές των δύο δράσεων της τοπικής Εκκλησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου