ΤΟΠΙΚΑ

Αύξηση αιτημάτων για στέγη δέχεται ο «Εσταυρωμένος»

αύξηση-αιτημάτων-για-στέγη-δέχεται-ο-336203

Ραγδαία άνοδος εκτιμάται ότι θα σημειωθεί στη διάρκεια του φετινού χειμώνα

Δεκάδες οικογένειες βρίσκονται κυριολεκτικά στο δρόμο λόγω αδυναμίας κάλυψης του ενοικίου και των καθημερινών τους υποχρεώσεων, με αποτέλεσμα να ζητούν τη στήριξη του «Εσταυρωμένου» για να εξασφαλίσουν στέγη ή έστω τα στοιχειώδη για τη διαβίωσή τους. Ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου, αποτελεί μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους αναξιοπαθούντες οικογενειάρχες, οι οποίοι έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το σκληρό πρόσωπο της κρίσης, προσφέροντας χέρι βοήθειας, σε δεκάδες περιπτώσεις.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

«Δεχόμαστε καθημερινά, πολλά αιτήματα για στέγη. Το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται πολλοί άνθρωποι οι οποίοι παίρνουν το χαρτί της έξωσης και δεν έχουν που να μείνουν. Μπορείτε να φανταστείτε το πόσο πονάνε και πόσο ανησυχούν» υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, πρόεδρος του «Εσταυρωμένου».

Οπως αποκαλύπτει παράλληλα ο ίδιος, αρκετοί υπομένουν στωικά το πρόβλημά τους, διότι δεν επιθυμούν να γίνει γνωστό στα παιδιά τους το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν. Οι περιπτώσεις πολλές και μεταξύ αυτών καταγράφεται οικογενειάρχης ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα, νεαρή μητέρα τριών παιδιών, άνθρωποι που έχουν χάσει την εργασία τους και δεν έχουν κυριολεκτικά που την κεφαλήν κλίνη.

Κάθε περίπτωση και μια δραματική ανθρώπινη ιστορία, που είναι σε αρκετές περιπτώσεις αποκύημα της κρίσης, με απρόβλεπτες συνέπειες για δεκάδες ζωές.

Η αύξηση των αιτημάτων «οφείλεται κατ’ αρχάς στο ότι οι άνθρωποι δεν έχουν χρήματα για να πληρώσουν το ενοίκιο, δεν έχουν εργασία. Αρχίζει μια σχολική χρονιά με δυσκολίες για τα φροντιστήρια των παιδιών τους, για τα χρειώδη σχολικά. Η Εκκλησία μας καταβάλλει την προσπάθειά της, αλλά πόσους μπορεί να καλύψει τη στιγμή κατά την οποία προκύπτουν διαρκώς και νέα αιτήματα» διερωτάται ο π. Θεόδωρος.

Ο Εσταυρωμένος στηρίζει, παράλληλα, δεκάδες μονογονεϊκές οικογένειες, τόσο στις κατασκηνώσεις των παιδιών τους, στα φροντιστήρια και στα σχολικά τους, όσο και στο μηνιαίο βοήθημα και στα τρόφιμα που τους προσφέρει. «Οσο περνάει ο καιρός και έλθει ο χειμώνας, θα πολλαπλασιαστούν τα αιτήματα» υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος, εκφράζοντας την ανησυχία του.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι έχουν μειωθεί οι προσφορές του κόσμου, ο «Εσταυρωμένος» συνεχίζει το κοινωνικό και φιλανθρωπικό του έργο, καθώς «στηριζόμαστε κυρίως στον κόπο μας και στην εκδοτική δράση του Εσταυρωμένου, πουλώντας βιβλία και ότι άλλο έχουμε εκδώσει για να εξασφαλίσουμε κάποια έσοδα» υπογραμμίζει ο π. Θεόδωρος.

Στο μεταξύ, άνθρωποι που διανύουν την πιο παραγωγική τους ηλικία, ζητούν από τον «Εσταυρωμένο» βοήθεια, ενώ όπως εκτιμάται, στη διάρκεια του χειμώνα θα σημειωθεί ραγδαία αύξηση αυτών των αιτημάτων. «Οι εθελοντές μας εργάζονται με πολύ αγάπη. Η ελεημοσύνη των Χριστιανών δεν θα σταματήσει ποτέ γιατί είναι καθήκον όλων μας. Ο Θεός θα βοηθήσει όποιους στο όνομά του πορεύονται» επισημαίνει ο πρόεδρος του «Εσταυρωμένου» τονίζοντας παράλληλα ότι παρά τις δυσκολίες, συνεχίζεται αδιάκοπα το έργο ζωής του Συλλόγου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου