ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση με τη Δ.Ε. του ΤΕΕ Μαγνησίας είχε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Βόλου»

συνάντηση-με-τη-δ-ε-του-τεε-μαγνησίας-ε-177738

Η πορεία σημαντικών θεμάτων του Βόλου με αναπτυξιακό χαρακτήρα συζητήθηκε διεξοδικά κατά τη συνάντηση που είχαν τις προηγούμενες ημέρες ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βόλου «Δύναμη Βόλου» κ. Μιχάλης Μιτζικός με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, κ.κ. Καραγιάννη, Γιδάρη και Αντωνίου, παρουσία της νεοεκλεγείσας Δημοτικής Συμβούλου Κέρσας Σπανομήτρου και του νυν Δημοτικού Συμβούλου Βόλου Χαρ. Ζάχου.

Συγκεκριμένα, μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πορεία του Περιφερειακού δρόμου Βόλου, οι σχεδιασμοί για την ανάπτυξη του Λιμανιού και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου και του Χωροταξικού Σχεδίου.

Η κα Καπούλα και τα μέλη της Δ.Ε. του ΤΕΕ ενημέρωσαν αναλυτικά τον κ. Μιτζικό για τις θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τα θέματα αυτά, ενώ και από τις δύο πλευρές διατυπώθηκε η διάθεση για μεταξύ τους συνεχή και στενή συνεργασία από το Σεπτέμβριο, οπότε και θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.

Για το αντλιοστάσιο

Εύλογες χαρακτήρισε τις ανησυχίες των κατοίκων της Αγριάς για πιθανή υποβάθμιση του θαλάσσιου περιβάλλοντος της περιοχής από τη λειτουργία αντλιοστασίου ακαθάρτων ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Βόλου «Δύναμη Βόλου» Μιχάλης Μιτζικός.

Ο κ. Μιτζικός, μετά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Παρασκευής, επανήλθε στο θέμα με χθεσινές δηλώσεις του, υποστηρίζοντας πως το σημείο όπου προτείνεται να κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο, μόλις 50 μέτρα από την ακτή στο Σουτραλί, δεν είναι ασφαλές για το θαλάσσιο περιβάλλον σε περίπτωση βλάβης. Πρότεινε ακόμη το θέμα να εξεταστεί από τα νεοεκλεγέντα Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου και Τοπικό Συμβούλιο Αγριάς, αφού δεν υπήρξε και σχετική γνωμοδότηση από το παρόν Τοπικό Συμβούλιο.

«Η παράταξή μας – είπε ο κ. Μιτζικός – είναι σαφώς υπέρ του έργου αποχέτευσης της Αγριάς, καθώς πρόκειται για ένα έργο με έντονο περιβαλλοντικό χαρακτήρα, αλλά για την κατασκευή και λειτουργία του θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλες οι παράμετροι και όλα τα ενδεχόμενα, ώστε σε περίπτωση βλάβης το σημείο «εκτόνωσης» του αντλιοστασίου να μην είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες ακτές της περιοχής».

Σημείωσε, επίσης, πως από τη στιγμή που οι κάτοικοι προτείνουν μια λύση, δηλαδή να διαθέσουν μια έκταση για να κατασκευαστεί το αντλιοστάσιο πιο ψηλά και όχι στο θαλάσσιο μέτωπο, με συνεννόηση μπορεί να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση και αν, όπως είπε, οι σχετικές διαδικασίες για τη μερική τροποποίηση της μελέτης «τρέξουν» δεν υπάρχει κίνδυνος να χαθούν τα χρονοδιαγράμματα του έργου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου