ΤΟΠΙΚΑ

Προσφυγή για να ακυρωθεί η εκ περιτροπής εργασία στον ΙΜΑΝΤΑ

προσφυγή-για-να-ακυρωθεί-η-εκ-περιτροπ-141175

Mε προσφυγή στη Δικαιοσύνη για να ζητήσουν την ακύρωση του μέτρου απαντούν οι εργαζόμενοι στον ΙΜΑΝΤΑ στην εφαρμογή της εκ περιτροπής εργασίας από σήμερα 1η του Σεπτέμβρη.

Το σωματείο των εργαζομένων έχει εξουσιοδοτηθεί από τη γενική συνέλευση για να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να πετύχει την ανάκληση του μέτρου. Παράλληλα τις επόμενες μέρες αναμένεται να αποφασιστεί και το πλαίσιο των κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν σε μία προσπάθεια να πιεστεί η εταιρεία και να αναστείλει την εκ περιτροπής εργασία.

Από σήμερα οι εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ στη μία μονάδα εντάσσονται σε ειδικό πρόγραμμα εργασίας το οποίο περιλαμβάνει απασχόληση μειωμένη σε ημέρες αλλά και αποδοχές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του προσωπικού οι αποδοχές τους για τους πέντε μήνες που θα εφαρμοστεί το μέτρο υπολογίζονται στην απώλεια ενός μισθού ή 25% μείον από τις μηνιαίες αποδοχές.

Η εκ περιτροπής εργασία που θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο στον ΙΜΑΝΤΑ , δεν θα εφαρμοστεί προς το παρόν στην δεύτερη μονάδα της εταιρείας το ΣΥΡΜΑ όπου η διεύθυνση σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζεται να ξεκινήσει διαβούλευση προκειμένου να εφαρμοστεί πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων.

Η Διοίκηση της εταιρείας ΙΜΑΣ Α.Ε. – ΣΥΡΜΑ, που εδρεύει στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, επικαλείται μείωση παραγγελιών το τελευταίο διάστημα προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη της συγκεκριμένης απόφασης στην οποία εκτός από το σωματείο αντιτίθεται το ΕΚΒ και η Ομοσπονδία εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες που κατήγγειλαν την εταιρεία ότι με άλλοθι τη μείωση παραγγελιών επιχειρεί να μετακυλήσει το κόστος στους εργαζόμενους που μάλιστα προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξη της εργασιακής ειρήνης κατέθεσαν και εναλλακτικές προτάσεις οι οποίες όμως δεν έγιναν αποδεκτές.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου