ΤΟΠΙΚΑ

Άκαρπη η πρώτη συνάντηση στον ΙΜΑΝΤΑ

άκαρπη-η-πρώτη-συνάντηση-στον-ιμαντα-179330

Η εταιρία παρουσίασε τα οικονομικά της στοιχεία, αλλά οι εργαζόμενοι δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω

Ούτε βήμα πίσω από την αρχική τους θέση να μην αποδεχτούν καμία μορφή ευέλικτης εργασίας κάνουν οι 208 εργαζόμενοι του ΙΜΑΝΤΑ. Προτίθενται μάλιστα να προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας με την επιστροφή τους από τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο εργοστάσιο.

Χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με διευθυντικά στελέχη της επιχείρησης. Το ραντεβού είχε ζητήσει η διεύθυνση της εταιρίας, για να παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία στο προσωπικό της, υποστηρίζοντας έτσι την πρότασή της για την εφαρμογή μέτρου εκ περιτροπής εργασίας.

Τα διευθυντικά στελέχη μίλησαν με νούμερα στους εργαζόμενους για την κατακόρυφη πτώση των παραγγελιών και του τζίρου για το α’ εξάμηνο του 2014. Πρόβαλλαν δε ως μοναδική λύση για τη βιωσιμότητα του εργοστασίου την εφαρμογή προγράμματος εκ περιτροπής εργασίας από 1η Σεπτεμβρίου έως και τέλος Δεκεμβρίου για το σύνολο του προσωπικού.

Ζήτησαν μάλιστα από τους εργαζόμενους να σκεφθούν την πρόταση της εταιρίας και καθόρισαν νέο ραντεβού μαζί τους για τις 25 Αυγούστου.

Ωστόσο οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υποκύψουν στις πιέσεις της εταιρίας. Οπως εξήγησαν, αδυνατούν να ζήσουν με μισό μισθό οι ίδιοι και οι οικογένειές τους για τους επόμενους τέσσερις μήνες και δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμία μορφή ευέλικτης εργασίας.

Από Δευτέρα 4 Αυγούστου το εργοστάσιο κλείνει για δύο εβδομάδες και το προσωπικό βγαίνει σε άδεια. Με την επιστροφή τους οι εργαζόμενοι πρόκειται να συγκαλέσουν νέα έκτακτη γενική συνέλευση και να προχωρήσουν σε απεργίες διαρκείας για να μην εφαρμοστεί από 1η Σεπτεμβρίου το μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου